AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2007 / 12e Meeuwen Makrelen Loop / Verslag van de 12e Meeuwen Makrelen Loop 2007

Verslag van de 12e Meeuwen Makrelen Loop 2007

Verslag van de 12e Meeuwen Makrelen Loop op 15 december 2007 in Den Haag.

Geen Meeuwen Makrelen Loop weer. Wel volop Snert en gebakkenvis.

Scheveningen - Voor de 12e keer werd zaterdag 15 december de Meeuwen Makrelen Loop georganiseerd. Voor het eerst zonder harde wind met daarbij meestal regen, hagel en nattesneeuw buien. Nu was het weer optimaal, zonnig met weinig wind en temperatuur even boven het vriespunt.De voorinschrijving was al iets meer dan voorgaande jaren, maar dat het aantal over de 400 zou gaan was natuurlijk geweldig.

Zeker ook van wege de lage temperatuur waren veel deelnemers/sters al vroeg aan het inlopen. De organisator Jan Spek moest dan ook nadrukkelijk aan de atleten verzoeken om weer binnen de hekken van de frm. Boeg nautic op te stellen vooraanvang bij de start.Hij bedankte de vele vrijwilligers en de sponsors, daar zonder deze medewerking, deze wel bijzondere sportieve gezellige loop niet mogelijk zou zijn. Ook nu werd er even vlak voor de start aan de warming up gedaan en gingen op de muziek de armen de lucht in. Nu kon het aftellen beginnen,op het kanonschot zal er gestart worden. wat ook ieder jaar weer een verrassing is of het kanon (mini) wel op tijd afgaat. Dit kon dit keer niet mis gaan daar de lont werd ontstoken door vier generaties van de familie Meeuwisse ook een van de sponsors.Het was dan ook een schitterend gezicht als je van af het terrein van Boeg nautic aan de Hellingweg in Scheveningen 446 atleten ziet weg stormen richting Kranenburgweg over de Houtrustweg het strand op ruim 8 km dat is ruim voorbij Kijkduin waar het draaipunt was en waar ook wat gedronken kon worden. De aller-snelste kwamen hier na 30 minuten al aan en konden vervolgens de zelfde weg terug beginnen. Deze werden dan ook door de andere passerende atleten met gezwaai en die voldoende kracht over hadden met geroep aangemoedigd. Het was een fantastisch gezicht, de een iets meer dan de ander zwoegende mensen te zien werken om toch die finish voor je zelf binnen een redelijke tijd te halen.Het lukte dan ook Vincent Trinthamer van atletiekvereniging Sparta op 1 uur 1 minuut 11 sec te finishen, de snelste vrouw was Marleen Westhof van HaagAtletiek op 1 uur 17 minuten 40 sec.deze eerst atleten werden nog eens extra beloond voor hun fantastische prestatie met een waardebon van AlbertNolten Shoes.

Je kon nu zeggen “het Meeuwen Makrelen Loop weer laat verstek gaan”. Maar eerlijk gezegd de meeste atleten vonden deze uitschieter met het weer niet zo heel erg en daardoor kon iedereen van de loop extra genieten. Wie niet verstek liet gaan was de Rederij Jaczon bv die ook dit jaar weer zorgde voor voldoende smakelijke herinneringen voor alle atleten, dit in de vorm (gelet op de naam) van een door de frm Esser gestoomde Makreel. Ook dit jaar als extra voor mee naar huis een potje Ouwehand zure haring. Maar als je dan uiteindelijk over de finish komt met 10 Engelse mijl in je benen met nu dan wel de zon op je rug waarvan het parcours bijna uitsluitend over het strand gaat en daarbij de nodige hobbels en kuilen bent tegen gekomen, dan is daar, nadat je eerst een flesje limo naar binnen hebt geklokt die heerlijke kop snert, dit jaar extra met worst gevuld waarvoor Intension Health Club Scheveningen heeft zorg gedragen. Maar dit evenement onderscheid zich dat het bij een kop snert niet ophoud, ook dit jaar stond de frm. Simonis weer gereed om voor iedereen een heerlijk vers gebakkenvisje te presenteren. Dan ga je naar huis met een heerlijk gevoel inclusief een pot zure haring en de Makreel. Voor alle vrijwilligers had Maritiem Watersport een heerlijke nazit verzorgd wat met deze kou ook goed in de smaak viel. Alle vrijwilligers incl. van de HVRB en de atleten kijken terug op een geslaagde 12e editie. De organisatie hoopt dan ook iedereen volgend jaar 20 december op de 13e Meeuwen Makrelen Loop terug te zien.

Jan Spek