AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2007 / NK estafette / Verslag van de NK estafette 2007

Verslag van de NK estafette 2007

Verslag van de NK estafette op 29 september 2007 in Amstelveen.

Medailles en records op NK estafette

Charissa, Jennifer, Denise en Roxeanne op het podium (foto: Peter Visser)

Charissa, Jennifer, Denise en Roxeanne op het podium (foto: Peter Visser)

Bij de Nederlandse kampioenschappen estafette behaalden de A-meisjes een fraaie derde plaats. Na in de series een 4e tijd (50.89) te hebben gelopen, leek in de finale het podium op 2/100e gemist te worden. Phanos werd echter gediskwalificeerd en daardoor haalden Charissa, Denise, Jennifer en Roxeanne allemaal hun bronzen medaille.

De mixed ploeg die brons won op de 10x40 meter

De mixed ploeg die brons won op de 10x40 meter

Eerder op de dag werden er door de grote Sparta-familie al drie medailles binnengehaald. Tenmiste drie podiumplekken, in totaal goed voor 24 medailles. Bij de BC-pupillen haalde een mixteam de derde plek op de 10x40 meter (pendelestafette). Hun tijd was 1:14.77. De A-pupillen deden het in een mixed team nog beter. Hun 10x60 meter werd gelopen in 1:35.64 en daarmee haalden ze de hoogste tree van het podium en dus een gouden plak.

Brian en Brendan Analikwu, Rowan Wieser en Jochem van Westing winnen brons

Brian en Brendan Analikwu, Rowan Wieser en Jochem van Westing winnen brons

De jongens B-pupillen met Brendan en Brian Analikwu, Rowan Wieser en Jochem van Westing, vooraf al kandidaat voor een podiumplek, maakten de verwachtingen waar en haalden een mooie bronzen medaille met een tijd van 26.56.

Gouden plak voor mixed team A-pupillen

Gouden plak voor mixed team A-pupillen

Op de 4x100 meter stonden een aantal Sparta-masters aan de start. Niet in Sparta-verband, maar als onderdeel van de nationale ploegen. Wim Scholtes liep samen met de drie andere mannen in de M60-categorie een tijd van 51.79, wat een verbetering met dik vier seconden is van het oude Nederlandse record. Mary Augustin liep (samen et o.a. ex-Spartane Tilly Jacobs) een tijd van 52.75 op de 4x100 met de V45-ploeg. Ook dit was een verbetering van het Nederlands record.

Tenslotte was er ook nog een prijs voor de leukste ploegnaam. Ook die ging naar een Spartaploeg. De meisjes-C pupillen (de Sparta Sprintini's) ontvingen allemaal een fraai spiketasje.

Al met al een succesvolle en vooral ook leuke Spartadag.

Op de zondag stonden er nog meer Spartamannen aan de start. De jongens D mochten laat in de middag aan de bak voor hun 4x80 meter. Het podium kon niet gehaald worden, maar er was een fraaie 5e plek in 43.51 en zo hard hadden de jongens dit jaar nog niet gelopen. Hetzelfde gold voor de C-jongens die opnieuw onder de 50 seconden doken. Hun 49.35 was ook de snelste seizoenstijd, maar niet voldoende voor een hoge notering. De 10e plek was hun deel. Goede prestaties zonder meer.

Wim Scholtes was ook op de zondag weer actief in de Nationale ploeg M60. Als de berichten juist zijn, werd ook op de zondag weer een Nationaal record (dit keer op de 4x200 meter) gelopen.