AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2007 / WK masters / Verslag van de WK masters 2007 (update)

Verslag van de WK masters 2007 (update)

Verslag van de WK masters op 4 september 2007 in Riccione.

Verslag van de WK masters 2007 (2e update)

(TdK/19092007) Vanachter de PC in Den Haag maar proberen een poging doen om het WK voor de Masters te verslaan. Helaas misten we op de openingsdag de naam van Wim Scholtes in de uitslagen van de 800 meter, maar er is inmiddels goed nieuws, want Wim heeft de series 400 meter gelopen en is dus niet ernstig geblesseerd. In 59.95 was hij een van de vijf atleten die onder de magische minuut bleven. In de halve finale ging het nog iets sneller en liep Wim een nieuwe toptijd in zijn leeftijdscategorie. Hij werd echter vijfde in die halve finale en dat was net niet voldoende voor een plek in de finale. Overall een 9e plek, slechts 1/100e seconde achter de man die als nummer 8 de finale in ging.

Onze Mary Augustin heeft inmiddels de series 200 meter achter de rug en haar tijd van 28.32 was voldoende om door te gaan naar de halve finales. In die halve finale liep ze een tijd van 28.98, wat haar een 8e plek in haar halve finale opleverde. Geen finaleplek dus, maar nu wel voldoende tijd om te rusten voor haar favoriete 400 meter.
Die heeft ze inmiddels ook gelopen. Met 64.10 plaatst ze zich als tweede in haar serie voor de halve finale op dit wereldkampioenschap. Voor onze debutante op dit toernooi opnieuw een mooie prestatie. Achteraf bleek dat Mary in deze serie wat hard gestart was. Na 200 meter sloeg de man met de hamer enigszins toe en volgde een forse verzuring op de laatste 100 meter. Dat nooit meer dacht Mary en in de halve finale ging ze wat rustiger van start. Te rustig dus, want een tijd van 66.11 bleek niet voldoende voor een finaleplek.
Daarna kreeg Mary nog een toetje in het toernooi, want zowel op de 4x100 meter als op de 4x400 meter deed ze mee in het Nederlandse team.
Op de 4x100 meter werd de Nederlandse ploeg gediskwalificeerd vanwege een foute wissel. Op de 4x400 was Mary daarentegen succesvol. Ze eindigde (met Hermien Roggeband, Jacqueline Koenis en Jeanine van Overveld) als 6e in een nieuwe Nederlandse recordtijd van 4:27.39. Een verbetering van het oude record met 13 seconden!

Naturlijk gaan we nog op zoek naar fotoos van dit Nederlandse team!

Mary heeft inmiddels ook de uitnodiging om op het NK estafette en nieuwe poging te doen tot verbetering van het Nederlands record, o.a. samen met Tilly Jacobs.