AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2007 / Promotie/degradatie herenploeg / Verslag van de Promotie/degradatie herenploeg 2007

Verslag van de Promotie/degradatie herenploeg 2007

Verslag van de Promotie/degradatie herenploeg op 2 september 2007 in Krommenie.

Verslag van de Promotie/degradatie herenploeg 2007

Hieronder de verslag van de Promotie/degradatie herenploeg op 2 september 2007 in Krommenie.

Gestreden, maar het was niet voldoende
Abdel tijdens de promotiewedstrijd in Krommenie

Abdel tijdens de promotiewedstrijd in Krommenie

De herenploeg van AV Sparta is gisteren als 8e geeindigd tijdens de promotie-/degradatiewedsrijd in Krommenie. Een plek bij de eerste 5 moest behaald worden om volgend jaar weer in de 1e divisie uit te kunnen komen.
Voorafgaand aan de wedstrijd wisten we al dat het lastig werd doordat Bas van Wilgen geblesseerd moest afhaken. Toen zondagmorgen ook Vincent Bos er de brui aan gaf waren de kansen verkeken.

Toch luktte het om alle onderdelen bezet te krijgen. Clement Lobela offerde zich op om de 110 meter horden te lopen en de ploegleider kon nog net zijn hoogspringspikes meenemen naar Krommenie.

Individuele uitschieters

Die waren er van Ben van der Kleij die op de 100 meter naar een tweede plaats snelde. Met 11.17 seconden klokte hij zijn snelste tijd van dit seizoen, maar door het teveel aan rugwind kon het niet tellen als nieuw PR.

Abdel scoorde een nieuw record op het kogelstoten met een afstand van 9.42 meter en zette zijn eerste tijd neer op de 200 meter met 25.29 seconden.
Neal Karremans overtrof zichzelf op de 400 meter horden door na 61.48 seconden over de finish te komen. Met een wat betere indeling komt die grens van 60 seconden in zicht voor hem!

De tegenstand

De sterkste ploegen in Krommenie waren thuisploeg Lycurgus en Climax. Naast hen wisten ook Hellas, PAC eb Isala '96 zich voor de 1e divisie te kwalificeren. De afsluitende 4x400 meter was nog een leuke strijd met voor Sparta Ben, Joren, Neal en Vincent in de baan. Met een tijde van 3.36 hielden zij de ploeg van PSV acher zich en schotelden de aanwezige supporters een mooie strijd voor. De Spartanen kwamen uiteindelijk 13 punten tekort op de nummer 5 en komen daardoor volgend seizoen in de 2e divisie in actie.

Elk nadeel heeft echter zijn voordeel, want dat betekend dat de heren weer tegelijkertijd met de damesploeg de poulewedstrijden kunnen doen. Doel voor volgend jaar werd bij het afsluitende diner in de Gouden Wok wel duidelijk: Volgend jaar weer promoveren naar de 1e divisie!!

AD/Haagsche Courant schreef dit artikel.

AvdV