AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2007 / Open Eindhovense (Baancircuit) / Rogier van den Berg wint Open Eindhovense

Rogier van den Berg wint Open Eindhovense

Verslag van de Open Eindhovense (Baancircuit) op 14 juli 2007 in Eindhoven.

Rogier van den Berg wint Open Eindhovense

Verspringer Rogier van den Berg heeft bij de 5e wedstrijd van het Nationale Baancircuit de winst gepakt bij het verspringen. Met zijn sprong van 7.14 meter hield hij de Zuid-Afrikaan Yaw Fosu-Amoah achter zich.

Rogier vd Berg in Lisse (2006)

Rogier vd Berg in Lisse (2006)

De omstandigheden voor het springen waren goed in de lichtstad van Brabant. De sprinters waren minder blij, want die wind stond meestal tegen op de korte sprintafstanden.

Rogier was al langer op zoek naar een overwinning in de wedstrijden van het Nationale Baancircuit. De eerste wedstrijd liet hij schieten, maar in de drie daaropvolgende wedstrijden in Hoorn, Hengelo en Leiden werd hij steeds 2e.

In Eindhoven lukte het nu wel om met de winst huiswaarts te keren en dat geeft natuurlijk een goed gevoel en veel moraal richting de volgende wedstrijd in Uden.
De tweede plaats was er voor een Zuid-Afrikaanse springer met 7.12 meter en Johan van den Berg was derde met 7.05 meter.

Clement nadert de 13 meter grens

Vorige week was het nog stevig balen na zijn hinkstap optreden tijdens de NK junioren, maar in Eindhoven liep het al een stuk beter. Clement Lobela sprong namelijk een nieuw persoonlijk record met 12.93 meter en verbeterde zijn PR met 20 centimeter!

Bij het verspringen had hij twee hele goede sprongen, maar helaas kwamen deze in het plasticine uit en dus ongeldig. Uiteindelijk moest hij hier dus genoegen nemen met 6.15 meter.

Van Wilgen onder de 11 seconden

Hele snelle tijden zaten er niet in op de 100 en 200 meter, maar toch liep Bas van Wilgen een goede tijd op die 100 meter met 10.97 seconden (7e plaats). Bij de start liet hij volgens eigen zeggen nog 1 tiende van een seconde liggen, maar de wind leek wel net even me te blazen. Op de 200 meter liep hij vanuit baan 1 naar 22.12 seconden en een 6e plaats.

Ben van der Kleij liep op zijn 100 meter 11.45 seconden en op de 200 meter 22.72 seconden.

De volgende baancircuitwedstrijd is in Uden. Voor meer info over de Baancircuitwedstrijden klik je HIER. Inschrijven moet voor 30 juli !