AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2007 / NK Senioren / Zilver voor Rogier en brons voor Mary!

Zilver voor Rogier en brons voor Mary!

Verslag van het NK Senioren op 17 februari 2007 in Gent.

Zilver voor Rogier en brons voor Mary!
Rogier op het podium NK Indoor 2007

Rogier op het podium NK Indoor 2007

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in het Belgische Gent hebben de Sparta atleten zich goed laten zien. Voor twee van hen was na de wedstrijd zelfs een plaats op het podium gereserveerd. Rogier van den Berg behaalde zilver bij het verspringen heren senioren en Mary Augustin haalde brons op de 400 meter bij de vrouwen masters tot 45 jaar.

Laatste NK in Gent ??

De voorzitter van de KNAU liet in Gent weten dat dit de laatste indoorkampioenschappen zijn in Gent, omdat volgend jaar de hal in Apeldoorn gereed moet zijn. Eerst zien dan geloven was de reactie van de meeste atleten. Na het sluiten van de Houtrusthallen in Den Haag reisde de Nederlandse top alweer voor de zevende keer naar Vlaanderen!

Vroeg vertrekken......(gaap)

Dat betekend voor Roxeanne Lake vroeg vertrekken uit Den Haag voor haar kampioenschap bij de B meisjes. Om 11.15 startte ze op de 60 meter sprint welke in drie series werd gelopen waarna de beste zes naar de finale doorgingen. Die finale was nog iets te hoog gegrepen voor Roxeanne, maar met een goed persoonlijk record van 8.16 (was 8.24) kon ze tevreden terugkijken. Roxeanne: “Ik had gehoopt nog wat dichter bij de 8.00 seconden te lopen, maar ben blij dat ik hier mee heb gedaan. Komende zomer wil ik wat meer onderdelen meedoen tijdens de NK, want zo’n 60 meter is toch wel erg kort en smaakt naar meer”.

Met reserve naar brons
Mary Augustin op podium NK indoor 2007

Mary Augustin op podium NK indoor 2007

De tweede Sparta atlete die in actie kwam in Gent was Mary Augustin op de 400 meter masters. Mary had deze zomer buiten al laten zien dat ze een goede ronde kan lopen, maar deed dit nog niet eerder op een indoorbaan. Met een wat voorzichtige eerste 200 meter, liep ze op een derde plaats en deze wist ze te consolideren tot de finish. Resultaat was een mooie bronzen medaille en de zo bekende glimlach op haar gezicht. Mary: “De 400 meter is niet mijn favoriete afstand, maar ik weet dat ik het kan en loop daarom mee hier in Gent. Mijn trainer Wim Scholtes zei dat ik wat harder moet vertrekken en hij heeft gelijk want ik hou nog energie over na de finish!”

Slechte voorbereiding

De eerste Sparta man in de baan was Wim Scholtes die na een slechte voorbereiding (griepje) toch de reis naar Gent maakte. Ook hij kwam in actie op de 400 meter in de categorie masters 55. Na een goede start voelde hij zijn kuit opspelen en moest na 120 meter de strijd staken. De route ging rechtsaf de catacomben in waar de EHBO geraadpleegd werd. Wim: “Dit is flink balen en ik denk dat de looptraining in de sneeuw onlangs de boosdoener is.”

Druk ritje....^$%$#@*)

Na de masters stonden de series 400 meter voor de dames en heren senioren op het programma met daarbij Ben van der Kleij. Met een trouwe supporter op de tribune die op weg naar Gent suf gepraat werd door een zenuwachtige Ben, wilde hij wel knallen op de Mondo piste. De loting gaf hem baan 1 als startbaan, maar dit deerde hem niet. Na een goede eerste ronde liep hij op de vierde plaats en wist op de laatste 50 meter knap als derde te finishen. Ben: “Ik liep een goede race en ben tevreden, alleen had ik een iets snellere tijd verwacht.”

‘Zoeken naar die ene goede geldige sprong’

Last but not least kwam Rogier van de Berg in actie op het verspringen bij de heren. Na vorig jaar brons te hebben behaald en nu als tweede op de ranglijst te staan was er de nodige druk. Voorafgaand aan de wedstrijd dus weinig praatjes en niet teveel aan zijn hoofd zeuren was het devies.

In de eerste ronde sprongen veel atleten ongeldig doordat ze op of over het plasticine uitkwamen en zo ook Rogier. Zaak dus om de tweede poging op safe te doen en zodoende de finale veilig te stellen. Dat lukte met een goede sprong van 7.14 meter. Inmiddels had Eelco Sintniclaas zich op de kop van het veld gezet met een sprong van 7.30 meter.

In de derde, vierde en vijfde ronde was het zoeken naar die ene goede geldige poging. Steeds was er die verre afstand, maar ging de rode vlag omhoog, omdat Rogier net een teentje te ver zat. Dit leidde tot frustratie bij Rogier en de schare supporters op de tribune.

Inmiddels stond Rogier na vijf ronden op een vervelende vierde plek en mobiliseerde hij al zijn energie voor de beslissende zesde poging. En JA deze was geldig en verder >> 7.21 meter kwam er op de scoreborden en er kon een klein lachje vanaf. Toen moesten Jelle van Kesteren en Ingmar Vos nog voor hun zesde poging. Gelukkig kwamen zij niet verder en was het zilver voor Rogier !

See you next year in Down town Apeldoorn!

AvdV

p.s. met excuses voor de wat late verslaglegging van deze prachtige atletiekdag!

Gerelateerde content