AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2006 / Promotiewedstrijd 2e divisie / Verslag van de Ronald Mooiman (in AD/HC 25/09)

Verslag van de Ronald Mooiman (in AD/HC 25/09)

Verslag van de Promotiewedstrijd senioren competitie 2e divisie op 24 september 2006 in Den Haag.

Uit het AD/HC op maandag 25 september

SPARTA-HEREN PROMOVEREN NAAR EERSTE DIVISIE

Door Ronald Mooiman

Den Haag | Op de eigen atletiekbaan hebben de atleten van Sparta promotie naar de eerste divisie bewerkstelligd. Achter het ongenaakbare Phanos (9438 punten), dat verschillende atleten opstelde die in hun eredivisieteam uitkomen, werden de Sparta-heren tweede (8869). Hierdoor promoveerden zij van de tweede naar de eerste divisie. Tot en met het laatste nummer bleef het onzeker of Sparta als tweede de promotiewedstrijd zou bëeindigen.

Nadat hoogspringer Vincent Bos vanwege een blessure niet hoger kwam dan een teleurstellende 1,90 meter, was het Rogier van den Berg die bij het hinkstapspringen onverwacht een meter verder (13,96 meter) sprong dan zijn eigen persoonlijke record. Daarmee zette hij de toon voor een succesvol verdere verloop van de dag. “Een meter verder dan mijn pr en dat terwijl ik maar twee keer per jaar aan hinkstapspringen doe.”, erkende de dit seizoen verrassend goed presterende verspringer. Van den Berg was tijdens het verspringen, zijn meest favoriete onderdeel, met een afstand van 7,05 meter de sterkste gebleken.

In de laatste race van de dag moesten de Sparta-heren (Bas van Wilgen, Rogier van den Berg en de twee A-junioren, Remco van Zwol en Ben van der Kleij) een voorsprong van 134 punten verdedigen op de 4x100 meter estafette. De Hagenaars hadden het geluk dat concurrent Zaanland in dezelfde serie uitkwam.

Bas van Wilgen, die eerder op de dag al de 100 meter had gewonnen, had samen met de estafetteploeg de beslissende estafette goed doorgesproken. “We mochten op Zaanland ruim een seconde verliezen. Omdat ze in één van de buitenste banen startten, konden we ons goed op hen richten. En dat resulteerde dus gewoon in de winst op de estafette. Mooi voor de ploeg om volgend jaar weer een stapje hoger uit te komen. Dat is goed voor de ontwikkeling van het aanwezige Sparta-talent”, aldus Van Wilgen die zich vervolgens in het feestgewoel stortte