AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2006 / NK Indoor A junioren + open wedstrijd / Verslag van de NK Indoor A junioren + open wedstrijd 2006

Verslag van de NK Indoor A junioren + open wedstrijd 2006

Verslag van de NK Indoor A junioren + open wedstrijd op 28 januari 2006 in Groningen.

Dreamteam slaat weer toe!

Het was een hele lange reis en een lange zit. Van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat werden we zaterdag getrakteerd op vele wervelende sportprestaties.

In de ochtend moest Maxwell Onbekent al aantreden om zichzelf van zijn beste kant te laten zien. Zijn botten moeten nog enigszins stijf zijn geweest, aangezien de CV van onze bungalow kapot was. Er moest een nooddienst aan te pas komen om de ketel weer aan de praat te krijgen. Maar de koude bleek goede Spartaanse invloeden te hebben, want onze jonge held werd meerkamp kampioen en ook nog winnaar op de 1000 meter! Twee “gouden” plakken dus.

Zijn zus deed het ook niet slecht. Zij moest de strijd aan met wel 60 andere dames...Dan is het heel gaaf als je bij de eerste veertien terecht komt. Goed gedaan Felicia!

Ook vroeg in de ochtend was Ivo aan de beurt met kogelstoten. Hij stootte zich meteen naar de halve finale, die tot onze grote verbazing, pas 's avonds was. Een hele dag rondhangen dus. Dat is wel heel erg lang. Maar er stond heel wat op het spel. Hij mocht zichzelf namelijk al een tijdje “de beste van Nederland” noemen. Hij ging niet met lege handen naar huis. Hij kreeg een “zilveren” plak. Goed zo, Ivo.

En dan vervolgens Owen en Irene in actie. De Martini Plaza was erg groot, dus kijken bij elkaar was er soms niet eens bij.

Irene sprintte en sprong zichzelf met gemak naar de halve finales. Bij de finale sprint was ze één van de beste, alleen viel ze net buiten de prijzen. Wat een prachtig gezicht om haar zo snel in haar zwart gele pak voorbij te zien flitsen. Met goede moed ging ze naar de zandbak en liet de dames van haar groep zien wat ze waard was. Tot op het laatst bleef het spannend. Net op het laatste moment sprong er één dame een aantal centimeters verder....Maar altijd nog goed voor “zilver”. Ook die medaille kleurt goed bij haar haardos. (kijk voor de juiste afstanden en tijden even naar de uitslagen bij de Groningen site).

Tussen alle commotie door, was Owen aan het kogelstoten. Hij was wat ontevreden aangezien hij een flink stuk onder zijn PR zat. Toch goed voor een derde positie, bij hoog kwam hij hoger dan ooit te voor en bij de sprint pakte hij ook een PR. Al met al bij elkaar voldoende om een “gouden” plak mee te nemen!

Vijf medailles voor een relatief kleine afvaardiging is een geweldig resultaat!

De volgende ochtend waren de kampioenen al vroeg op en sprongen na het ontbijt weer helemaal fit het bos in dat onze bungalow omringde. Tevreden is ieder van ons huiswaarts gekeerd. Dag, Groningen....we'll be back!!

Astrid Dämmler (supporter)