AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2006 / Indoor Sittard / Verslag van de Indoor Sittard 2006

Verslag van de Indoor Sittard 2006

Verslag van de Indoor Sittard op 22 januari 2006 in Sittard.

Op zoek naar bevestiging in Sittard

Afgelopen zondag (22 januari) reisden vier vroege vogels naar het Limburgse Sittard. Op zoek naar bevestiging van hun vorm. In de zandbak en op het tartan van de fraaie indoorhal van AV Unitas.

Wederom winst voor Rogier

Mary Augustin kwam als eerste in actie bij het verspringen voor dames. Begin januari had zij in Zoetermeer al een wedstrijd gesprongen. Toen kwam ze tot 4.29 meter. In Sittard ging het niet helemaal naar haar zin en verloor ze wat snelheid in de laatste passen. Toch sprong ze naar 4.30 meter.

Bij de mannenwedstrijd kwamen Ben en Rogier in de baan. Beiden op zoek naar evenaring of verbetering van hun beste prestaties dit indoorseizoen. Ben kwam in Utrecht al tot 6.32 meter en Rogier in Zoetermeer tot 7.03 meter.
Het gevoel tijdens de aanlopen was goed, maar het resultaat van de sprongen

Mary Augustin in Sittard

Mary Augustin in Sittard

was niet naar tevredenheid van beide heren. Rogier sprong in zijn eerste poging naar een goede 6.76 meter en leidde daarmee de wedstrijd. Voordat hij zijn aanloop kon beginnen, moesten we de nodige tassen opzij en echt goed concentreren was er niet bij met die gezellige Limburgers om je heen!
Ben begreep niet waarom hij rond de 6 meter zat terwijl hij in Zoetermeer zo eenvoudig naar 6.27 sprong. Zijn laatste poging was het verst met 6.03 meter en daar was hij niet tevreden mee. Geen enkele springer kwam verder dan Rogier inclusief hijzelf. Zijn laatste poging zat wel tegen de 7 meter aan, maar helaas was daar de afdruk in de plasticine > ongeldig dus, maar wel de winst voor hem.

Persoonlijke besttijd voor Mary !

Met voldoende rust na het verspringen, stond Mary aan de start voor haar 60 meter sprint. Ze was de enige master in Sittard, maar ze deed niet veel onder voor de dames senioren. Over de finish gesneld was daar een nieuwe persoonlijke besttijd van 8.71 seconden. Haar oude record stond op 8.80 seconden gelopen in Zoetermeer.
Amper gefinisht was daar al de scheidsrechter die de dames vroeg of ze niet nog een keer wilden lopen? “ Jullie komen van zover rijden en dan maar één 60 metertjes dat kon niet!” Dus werd er snel een lijstje gemaakt met finales. Een prachtig voorbeeld van hoe een organisatie meedenkt met de atleten; m’n complimenten! Na afloop was daar wel een klein pijntje bij Mary aan de zijkant van de knie, maar met wat smeerseltjes ging ze toch van start in de finale. Gelukkig bleven de spietjes heel, maar de tijd was een stukje langzamer met 8.92 seconden.

Ben liep bij de A junioren in de serie naar een goede tijd van 7.46 seconden. Hiermee plaatste hij zich voor de finale waarin hij nog iets sneller liep met 7.45 seconden en daarmee derde eindigde.
Bij de heren senioren liep Rogier naar 7.40 seconden en een 7e plaats waarmee hij net buiten de finale bleef.

AvdV

Volgende wedstrijden: 28 januari Dordrecht
28 & 29 januari NK A junioren en Open NNK te Groningen