AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2005 / Nationale C-spelen / Verslag van de Nationale C-spelen 2005

Verslag van de Nationale C-spelen 2005

Verslag van de Nationale C-spelen op 27 augustus 2005 in Amsterdam.

Goede prestaties op de C-spelen

In het weekend van 27/28 augustus werd door de Sparta-atleten goed gepresteerd.

Bij de jongens drie mannen aan de start. Bij het hoogspringen bleef Clement op 1.75 steken, wat hem uiteindelijk en 6e plek opleverde. Een dag later ging het bij het verspringen een stuk beter. Bij de kwalificatie met 53 atleten sprong hij in zijn eerste sprong direct 6.00 meter, waarmee hij zich voor de finale plaatste. In die finale kwam hij tot een mooie 6.18m, wat hem de titel bij de C-jongens opleverde en bovendien een plekje in de interlandploeg voor 3 september als Nederland in Almelo uitkomt tegen de jeugd van Westfalen.

Mike Enkoroma Coffie kwam op de 100 meter tot een mooie 13.28 (met tegenwind). Volgens uw reporter een PR, maar dat weet hij niet zeker. Op de 300m horden was het zeker een PR, want dat was het debuut van Mike. Na 47,94 had hij de hekjes achter zich gelaten. Een mooie tijd en misschien het begin van een hordencarriere?

Neal had een werpweekend. Bij het speerwerpen doorbrak hij voor het eerst de 40-metergrens. Met 41.14 werd hij 11e. Helaas gignen er juist bij dit onderdeel maar 8 mannen naar de finale. Met de discus naderde hij opnieuw de 30-metergrens. Het kogelstoten moest vanuit stand, omdat de techniek daar nog wat ontbreekt. De 10 meter die zo gestoten werd, vraagt om extra trainingen.

Ook drie meiden aan de start waarbij Roxanne Lake wel het drukste programma had. Eerst op zaterdag de 80 meter. Na 10.56 in de series (PR) en 10.54 in de halve finale (weer een PR) plaatste Roxanne zich voor de finale. In deze finale tegen de snelste meiden van Nederland werd ze in 10.68 fraai 8e. Behalve de 80 meter stond ook het verspringen op het programma. Dat werd erg druk, want Roxanne plaatste zich voor de finale van het verspringen. Daar sprong ze exact de magische 5 meter! en werd daarmee 7e. Een dag later de 80 horden. In de series 13.40 en ind ehalve finale 13.08 waarme ze met een 9e plek net niet de finale haalde.

Charissa kwam, ondanks haar blessure, op de 80 meter tot 11.06 wat heel dicht bij haar PR zit. Een dag later bij het speerwerpen had ze nog meer last van haar rug, maar ondanks deze pijn kwam ze toch tot een goede 25.49m.

Maryse de Boer had dit keer werr gekozen voor de 1000 meter, maar ook voor de 300 horden. Als 1e jaars C kwam ze veel oudere meisjes tegen. De 3.35.88 lag erg dicht bij haar PR. Een prima prestatie dus. De 300 horden is ook voor Maryse een nieuw nummer. De 54.10 is veelbelovend, want daar zijn vast wel een paar seconden te winnen en onder de 50 is voor C-meisjes een supertijd. Dat gaan we dus als doel voor volgend jaar stellen. Maar eens met Truus gaan praten over een 300 hordenprogramma??

Al met al een mooi weekend met goede prestaties van onze Sparta-atleten, begeleid door Denny (op de zaterdag) en Linda (op de zondag).

Hieronder een paar fotootjes die Ed van der Kaaij heeft gemaakt. Kijk maar eens op zijn site voor fotos van de eerste dag en de tweede dag

Neal kogelt op C-spelen

Neal kogelt op C-spelen

Charissa werpt speer bij C-spelen

Charissa werpt speer bij C-spelen

Maryse voor haart start op de 1000 meter

Maryse voor haart start op de 1000 meter

Clement springt naar goud op C-spelen

Clement springt naar goud op C-spelen

Roxanne vliegt naar de 5 meter

Roxanne vliegt naar de 5 meter

Er waren ook nog trouwe supporters

Er waren ook nog trouwe supporters