AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2005 / NK junioren A/B / Verslag van de NK junioren A/B 2005

Verslag van de NK junioren A/B 2005

Verslag van de NK junioren A/B op 24 juni 2005 in Helmond.

Verslag van de NK junioren A/B 2005

Zilver voor Vincent Bos bij NJK Helmond 2005

Zilver voor Vincent Bos bij NJK Helmond 2005

Op de eerste dag van de NK junioren in Helmond stonden er al 8 van de tien Sparta-junioren aan de start. Tom de Roos mocht om even na 11 uur de spits afbijten bij het polsstokhoogspringen. Na een moeizame generale afgelopen week, was dit keer de vorm er wel. Bij zijn debuut op een NK evenaarde hij zijn persoonijk record van 3.30 meter en werd daarmee 9e.
Even later was het de beurt aan Ben van der Kleij. Door een matige start kwam hij niet verder dan een tijd van 11.79, wat niet genoeg was voor een plek in de halve finale. Dat lukte Mirjam Pannekoek wel op de 400 meter. Gekweld door een blaar kon ze niet voluit, maar de 61.77 was precies genoeg voor een plaats in de halve finale later op de dag. Christiaan Mastop had als doel het lopen van een nieuw persoonlijk record en dat is met 57.72 op de 400 meter gelukt.
De 1500 meter van Mike Eelkema en Ferdi Dokman ging hard van start. Even moesten ze passen, maar in de slotfase konden ze nog een flink aantal plaatsen winnen. Voor Ferdi noteerden we 4.26.66 (PR!) en voor Mike 4.28.83 (een dik PR).
Daarna was het de beurt aan Mirjam voor haar halve finale. Helaas lukte het niet om zichzelf te verbeteren, maar de plek in de halve finale was het uiteindelijke doel.
Vincent Bos had grootse plannen, maar liet zich enigszins beinvloeden door het rumoer op en rond het terrein. De techniek liet hem daardoor in de steek, waardoor hij op 1.90m bleef steken. Wel voldoende voor een zilveren plak, maar hij was zeker niet tevreden met zijn gesprongen hoogte.
Aan het einde van de dag mocht Denise Jol nog aan de start verschijnen voor haar serie 200 meter.
Overtuigend versloeg ze o.a. topfavoriete Nicky van Leuveren en na Tessa de Niet (Haag atletiek) gaat Denise met de tweede tijd van de dag naar de halve finale op zondag.

Op de zondag was het eerst Ben van der Kleij die zijn 200 meter liep. Teleurgesteld bleef hij ook op deze afstand steken in de series. Khalid Choukoud deed vervolgens wat er van hem verwacht werd. Hij finishte op de 5000 meter ruim als eerste en dacht zo Nederlands kampioen te zijn. De teleurstelling was dan ook groot toen hij te horen kreeg dat hij gediskwalificeerd was omdat hij bij de start te vroeg naar binnen zou zijn gegaan.
Daarna mocht Denise aantreden voor de series 100 meter horden. De halve finale 200 meter was vrij snel daarna, dus de hordenrace ging niet voluit. In 15.80 werd ze 5e in haar serie.
Vrij snel daarna werd ze in de halve finale 200 meter knap 2e, zodat ze zich rechtstreeks plaatste voor de finale later op zondag.
Zondagmiddag stond C-junior Clement Lobela aan de start bij het hoogspringen voor de jongens B. Metr een evenaring van zijn persoonlijk record van 1.80 meter deed hij wat er van hem verwacht werd.
In de finale van de 200 meter zat er voor Denise uiteindelijk niet meer in dan een prima 6e plek. Op de ranglijsten voorafgaand aan het NK stond Denise nog 12e.
Meer info op de Website NK