AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2005 / Rondom Westvlietloop / Verslag van de Rondom Westvlietloop 2005

Verslag van de Rondom Westvlietloop 2005

Verslag van de Rondom Westvlietloop op 9 mei 2005 in Voorburg.

Rondom Westvlietloop 2005

Het was weer zover. Meestal wordt op een maandagavond in april onaangekondigd de (West)Vlietloop georganiseerd. Het was wat fris, dus goed loopweer. Het wedstrijdbeeld was anders dan vorig jaar, toen in de slotfase de kopgroep uiteen werd gereten door een aantal vernietigende versnellingen. Van die kopgroep waren ditmaal alleen Michel v.d.Luitgaarden, Joost Groot Kormelink en Roland Munnikhof aanwezig. De laatste liep zonder startnummer en leek daarom niet voor de overwinning te gaan. De verwachting was daarom dat Michel dit jaar, met alleen Joost als concurrent, winnaar van Rondom Westvliet zou worden.

Al na een kilometer liep echter niet Michel, maar ene Petar van Zaalen voorop. Waar kwam die onbekende loper ineens vandaan? Zijn vader, die als toeschouwer aanwezig was legde uit dat Petar lid is van Sparta (Den Haag) en sinds kort in Voorburg woont.

Nu kunnen wij ons afvragen: kwam hij om te trainen, of wist hij dat de Rondom Westvliet loop werd gehouden? Wie heeft er gelekt? Wil hij in de toekomst bij Sparta Voorburg komen trainen?

Petar won, op afstand gevolg door Michel. Joost werd derde. De vierde plaats was voor de verrassend sterk lopende Ronald in ‘t Velt.

Bij de dames was de overwinning voor Emmy Burghouwt, die eigenlijk geen echte wedstrijd mentaliteit heeft; op trainingen loopt ze veel sneller! Tweede was Jetteke Sjouke. Daarachter werden Inge Wegereef 3e en Anne de Ruiter 4e.

In total waren 48 mannen en vrouwen gestart, waarvan een groot deel de uit de cursusgropen van de laatste paar jaar afkomstig is. Dit is een goede ontwikkeling die hopelijk de komende jaren op de nieuwe lokatie zal worden voortgezet.