AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2004 / 14de Molenloop / Troy Douglas en schooljeugd stelen de show bij 14-de Molenloop

Troy Douglas en schooljeugd stelen de show bij 14-de Molenloop

Verslag van de 14de Molenloop op 12 september 2004 in L'dam-Voorburg.

Troy Douglas en schooljeugd stelen de show bij 14-de Molenloop

Bijna 200 schoolkinderen stonden afgelopen zondag aan de start om hun ronde van 2,5km langs Molen de Vlieger af te leggen. Sinds twee jaar heeft Sparta aan deze loop voor kinderen tot 12 jaar de prijs voor de snelste basisschool verbonden. Gezien het aantal inschrijvingen en scholenteams is dit een felbegeerde trofee geworden. De vraag was of de winnaar van vorig jaar, de samenwerkingsschool Essesteijn, wederom met de bokaal terug kon keren. Aan het aantal deelnemers van die school kon het niet liggen. Nog nooit werden zoveel kinderen van een school ingeschreven. Troy Douglas, de Nederlandse recordhouder op de 100m, was bereid gevonden om het startschot te lossen. En dat bleek een schot in de roos. Want zijn handtekening op startnummer of T-shirt was bij de jeugd minstens zo gewild als het herinneringsvaantje dat zij na de wedstrijd kregen uitgereikt. Ook werden de nodige fotosessies met Troy als breedlachend middelpunt afgewerkt. Heel wat kinderen poseerde trots met hem voor de ouderlijke camera's.

De 2,5km wedstrijd werd door de 11jarige Bart Pronk gewonnen. Breed zwaaiend kwam hij na 10min. en 6,7 sec. over de streep. Jorrit v.d. Born van de Pius X school noteerde als tweede 10min. en 13,8 sec. De derde plaats was voor Victor Vaene die 10min. en 18 sec. liet optekenen. Bij de meisjes waren de onderlinge verschillen minder groot. Eva v.d. Born, de zus van Jorrit, wist voor de Pius X school de eerste plaats te behalen in 10.54,7. Tayra Algera en Loes Snell, beiden van Sparta, klokten voor de tweede en derde plaats respectievelijk 10.57,7 en 10.59,4. Er moest na afloop van de loop nogal wat gerekend worden maar toen kon Troy Douglas ook de prijs voor de snelste basisschool aan het winnende team van de Pius X school overhandigen. Met luid gejuich en zwaaiende schoolvlag werd de overwinning gevierd. De Montessorischool Nieuw Vreugd en Rust legde net als vorig jaar beslag op de tweede plaats en de samenwerkingsschool Essesteijn werd dit jaar derde.

De 5km bij de heren was voor Vincent Trinthamer van Sparta in 16min. en 18,1sec. Na de eerste ronde wist hij zich makkelijk los te maken van Erik-Simon Stryk van de triatlon vereniging MTT uit Hazerwoude die 16.55,2 nodig had voor deze afstand. Erik-Simons jongere broer Sven, ook van MTT, eindigde als derde in 17.56,6.

Jia-Lian Lin van Sparta liet er bij de dames geen twijfel over bestaan dat zij zou gaan winnen. Van kop af aan liep zij haar eigen race en eindigde in 20.04,8 ruim voor Hizkia Taal die 20.43,6 liet noteren. De derde plaats was voor de jeugdige (14jr.) Francien de Leeuw uit Voorburg die 22.50,4 nodig had.

Bij de start van 10km had Troy Douglas zijn gezag nog even nodig. Terwijl de atleten gespannen wachtten op het schot klonk ineens: “Hé man, voet achter de lijn!” Daarna konden de bijna 100 deelnemers vertrekken. Mohamed Garouj van Haag Atletiek imponeerde zijn tegenstanders niet alleen door zijn snelheid maar ook door zijn prachtige loopstijl. Lichtvoetig vergrootte hij ieder ronde de afstand tot zijn belagers. Met 33min. 36.8sec. zette hij de tweede beste tijd ooit op het parcours gelopen neer. Voor hem de eerste prijs en de Zilveren Vliegermolen als wisseltrofee voor één jaar. Jeroen Koot van Sparta en winnaar in 2003 kwam nog het dichtst bij hem in de buurt met 34.44,5. Frans Nieboer van de Delftse Koplopers werd derde in 37.18,9.
Bij de dames won Monique Bruins van Haag Atletiek met overmacht in 40.22,6. Kathy Rietvelt van TTL Den Haag finishte na 44.33,6 en Simone Lankhuizen van Sparta eindigde als derde in 45.35,4.

Het team van Sijbrandij bouwtechniek won de Zilveren Hoogspanningsmast. Een wisseltrofee voor het snelste bedrijventeam.
Het enthousiasme bij de deelnemers en organisatoren van de 14-de Molenloop getuigen ervan dat de atletiek leeft in Leidschendam-Voorburg. Het wordt een spannende tijd voor de organiserende vereniging Sparta. Immers in oktober zal de gemeenteraad een beslissing nemen over een nieuwe locatie en een 400m baan op Sporpark Westvliet.

Fons Kemper
Voorburg, 12 september 2004

Gerelateerde content