AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2004 / Opening vernieuwde honk Voorburg / Verslag van de Opening vernieuwde honk Voorburg 2004

Verslag van de Opening vernieuwde honk Voorburg 2004

Verslag van de Opening vernieuwde honk Voorburg op 2 februari 2004 in Voorburg.

Voorburg zit er warmpjes bij

(Maandagavond - 2 februari 2004)
Als de Voorburgse loopgroepen rond 21.30 uur terugkeren naar de thuisbasis krijgt de cooling down dit keer wel een heel bijzondere afsluiting. Bij de ingang - van wat tot nu toe als het ‘hok’ werd aangeduid - hangt een uitnodiging om een feestelijke dronk op het ‘honk’ uit te brengen. Daarnaast prijkt een boeket van Erica – herself - die de Voorburgers gelukwenst met hun mooie accommodatie. Eenmaal binnen knallen de kurken van de gereedstaande ‘champagne’. Het nieuwe plafond weet deze uitspattingen grandioos te doorstaan. Op die manier wordt het vernieuwde ‘honk’ op onze Voorburgse locatie die avond officieel geopend.

Racend van Den Haag naar Voorburg kom ik net op tijd om Fons vanaf zijn praatstoel een dampende menigte, met het glas geheven, te horen toespreken. Lopen kunnen ze, maar praten gaat de Voorburgers bijna net zo goed af. Met Fons voorop natuurlijk. Hij vertelt enthousiast over het vele werk dat er verricht is. Hoe na een renovatie van de buitenzijde, de binnenkant wel heel schril begon af te steken. Maar daar is verandering in aangebracht.. De loftrompet wordt gestoken over Theo Sijbrandij die niet alleen zijn mannetje staat als trainer maar ook gouden handjes heeft. Met enkele hulpkrachten is een geïsoleerd plafond aangebracht, nieuwe verlichting geïnstalleerd. Kan er op functionele banken langs de kant gezeten worden en … aan een heuse bar gehangen worden. Dat zal voortaan wel een latertje worden op Sportpark ’t Loo. Theo en zijn vrouw Vera, worden door Fons bedankt voor het vele werk. Hij krijgt de sportencyclopedie zodat hij voortaan (nog beter) op alle sportvragen antwoord kan geven. Vera mag een theatervoorstelling naar haar keus uitzoeken en daar zal Theo zich in moeten schikken! In de dankwoorden wordt ook Michel van Luitgaarden betrokken voor zijn vele kwast en rollerwerk. Als een acrobatische schilder heeft hij balken en plafond voorzien van een fraai kleurtje. Fons hoopt dat deze voorbeelden voor anderen inspirerend zullen werken. Want om het zo te houden zijn vele handen nodig. En wie willen bij toerbeurt achter de bar gaan staan?

Sparta voorzitter Ton is aanwezig, want een goede voorzitter is er altijd als er wat te vieren valt. Opgemerkt door Fons mag ook hij de trotse atleten toespreken. Een korte geschiedenis van het Voorburgse wordt opgehaald. In maart kan het 35-jarig jubileum gevierd worden. Na eerst vooral de Voorburgse parken onveilig te hebben gemaakt, wordt in 1971 voor een klein groepje jeugdige atleten, een plekje ingeruimd op sportpark ’t Loo. Wethouder Thomassen van Voorburg blesseert zich meteen bij het stoten van de kogel dat als een openingshandeling verricht moet worden. In die begintijd hebben Hugo Tijsmans en Dick Kaat binnen de Voorburgse sportraad hun beste beentje voor Sparta voorgezet. In een beslissende stemming tussen een honkbalveld en atletiekvoorziening wordt met een stem verschil voor de atletiek gekozen. Er wordt nogmaals een toast uitgebracht, ditmaal op de gezelligheid van de Voorburgers. Die laten daar geen twijfel over bestaan. Tegen elf uur staan er nog steeds mensen te dringen voor en achter de bar.

Yvonne Bakker en Joke Kokshoorn tonen zich prima gastvrouwen. Zo aan het einde van de avond blijkt na enkele drankjes wel wat er nog ontbreekt binnen het gezellige honk. Een toilet en vooral ook stromend water zijn de wensen voor de komende tijd. Veel zal daarbij afhangen van de toekomst van de sportvelden in de nieuwe gemeente Leidschendam-Voorburg. Als Sparta op deze locatie blijft, zullen we er met zijn allen ook voor moeten zorgen dat die (hoge nood) wensen vervuld kunnen worden.

O ja, paparazzo Jarda legde met zijn digitale camera alles zonder scrupules vast ten behoeve van de Sparta site. Kijk zelf maar

Een Haagse waarnemer