AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2003 / Ter Specke Bokaal / Verslag van de Ter Specke Bokaal 2003

Verslag van de Ter Specke Bokaal 2003

Verslag van de Ter Specke Bokaal op 10 mei 2003 in Lisse.

Spartanen nog niet op dreef bij Ter Specke Bokaal

Afgelopen zaterdag is het baanseizoen voor de senioren ‘officieel’ van start gegaan met de eerste baancircuitwedstrijd: de Ter Specke Bokaal in Lisse. Ondanks de goede weersomstandigheden leek deze wedstrijd nog iets te vroeg te komen voor de meeste Sparta atleten. Met 6 Spartanen aan de start was de deelname goed te noemen in vergelijking met andere jaren.

De eerste Sparta atleteet die in actie kwam, was Vincent Trinthamer. Hij was na afloop tevreden met zijn tijd van 8.51.86 op de 3000 meter. Onderwijl sprong Bas van Dalen zijn verspringwedstrijd waar hij bij een afstand van 6.41 meter bleef steken. Hiermee kwam hij 1 centimeter te kort om de finale mee te kunnen springen.

Bij de sprint over 100 meter kwam Bas van Wilgen in de vijfde serie aan de start. Hij eindigde daar als vierde in een tijd van 11.12 seconden, maar was niet tevreden met zijn paslengte en startsnelheid. In de derde serie liep oud-spartaan (nu Leiden atletiek) Leomar Albertoe overigens een goede 10.96 seconden.

Bij de hoogspringmat kon Vincent Bos zijn draai nog niet echt vinden bij de ‘grote’ jongens. Zelfs nieuwe spikes mochten zaterdag niet baten, want hij moest met 1.85 meter genoegen nemen. Bij de dames won een andere ex-Sparta atlete Jaqueline Raaman (nu Ilion) met een prachtige sprong over 1.77 meter.

Even later was er toch weer een goede prestatie van onze Sparta topper Virgil Spier. Hij eindige in de finale van de 110 meter horden als derde met 14.23 seconden. Hij moest zijn trainingsmaten Gregory Sedoc en Marcel van de Westen van AAC voor laten gaan.

Tegen het eind van de middag kwam de enige Sparta dame Gabrielle Ebskamp in actie in de verspringbak. Helaas was haar aanloop nog niet wat het moet zijn waardoor de eerste twee pogingen ongeldig waren. In haar derde sprong kwam ze nog tot 5.16 meter, maar dit was niet genoeg voor drie extra finalesprongen.

Komende zaterdag is de tweede wedstrijd van het Nationaal Baancircuit in Hoorn. Daar zullen echter weinig Spartanen aan de start verschijnen, omdat een dag later de competitiewedstrijden op het programma staan voor de dames en de heren in respectievelijk Uden en Enschede.