AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2022 / Nationale C-spelen / Dag1

Twee keer brons op eerste dag van C-Spelen

De eerste dag van de Nationale C-Spelen (de officieuze Nederlandse kampioenschappen voor C-junioren) hebben voor Sparta twee bronzen medailles opgeleverd: voor Nubia Belfor op de 300 meter horden en voor het estafetteteam van de meisjes.

Het was al laat op de middag toen Nubia Belfor op de baan van AAC in Amsterdam-West binnen enkele minuten twee bronzen plakken in de wacht sleepte. Eerst werd ze derde in de finale van de 300 meter horden, die ze had bereikt door in de voorronde de best tijd neer te zetten. Aansluitend was ze de slotloopster van het estafetteteam dat verder bestond uit Sanne Hogendorp, Lilly van Bunge en Johanna Burchett. Drie van hen maakten deel uit van de ploeg die vorig jaar Nederlands kampioen op de 4x80 meter werd, maar Sanne en Johanna kampten met fysieke klachten, Lilly bleek ook niet in topvorm en Nubia had na een loodzware dag ook geen verse benen meer. Dat was te zien bij het hoogspringen waar ze niet haar gebruikelijke niveau haalde, maar toch met 1,51 meter en een kleine q doorschoof naar de finale op zondag.

Overtuigender was het hoogspringen van Dominique Tongambou Bouene. De kwalificatie-eis was 1,66 meter en met een pr van 1,77 zou het halen van de finale op zondag voor Dominique geen probleem zijn. Zijn wedstrijd begon pas op 1,66 en na een fout-sprong zweefde hij probleemloos over de gevraagde hoogte. Justin van der Veen haalde knap vier seconden van zijn pr op de 1500 meter af (en ook nog een pr op 100 meter horden), Benjamin Killeen en Brend Goosen sneuvelden op de 150 meter in de voorronde met tijden die net boven hun pr lagen.