AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2022 / Nationale C-spelen / Dag2

Ook tweede dag van C-Spelen levert twee keer brons op

Net als op de eerste dag van de C-Spelen (het officieuze Nederlands kampioenschap voor C-junioren) heeft ook de tweede dag Sparta twee bronzen medailles opgeleverd: Dominique Tongambou Bouene werd derde bij het hoogspringen en de jongensploeg pakte brons op de 4x100 meter.

Dominique begon zondag als een van de favorieten aan de hoogspring-finale, waarvoor hij zich een dag eerder met slechts twee sprongen had geplaatst. In de eindstrijd kwam hij voor het eerst in actie toen de lat op 1,69 lag. Zonder noemenswaardige problemen overwon hij de hoogten tot en met 1,75 meter, maar toen haperde het. Twee nipte foutsprongen op 1,78 toonden aan dat zijn benen krachtig genoeg waren om de dwarslat te laten liggen, maar toen bij de derde poging het ritme in de aanloop stokte en Dominique vlak voor de mat afremde, constateerde een jurylid dat hij met zijn arm door het denkbeeldige vlak van mat en lat was gegaan. De man stak meteen de rode vlag omhoog en dat betekende een wat sullig einde van de wedstrijd van onze Sparta-springer. Dat was spijtig want de gouden hoogte was 1,78 meter en Dominique heeft kwaliteit genoeg om dat ook te kunnen. Nu moest hij zich tevreden stellen met brons.

Zijn tweede bronzen plak haalde Dominique als derde loper in de estafetteploeg die verder bestond uit Justin van der Veen, Benjamin Killeen en Brend Goosen, in een beste seizoentijd van 48,57 seconden. Goud en zilver bleven buiten bereik, zodat het brons een welverdiende beloning was voor het Sparta-kwartet.

Bij de meisjes begon de zondag voor Nubia Belfor met een fraaie 12,33 op de 80 meter horden. In de halve finale strandde ze echter (met 12,71) en ook de hoogspringfinale bracht niet wat ze ervan had verwacht: 1,48 meter en plaats elf. Na een loodzware zaterdag waren de benen leeg. Niettemin kan ze terugkijken op een prachtig weekend. Dat gold ook voor Carrée Wagter die haar beste tijd op de 1500 meter aanscherpte met anderhalve seconde. Yuki Chen verraste bij het hinkstapspringen met de zesde plaats (10,09 meter).