AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2020 / Snertloop 2020 / Verslag

Snertloop 2020

Terwijl storm “Ellen” de Hollandse kustlijn teisterde had AV Sparta, als voorbereiding op de komende CPC, op zaterdag 22-02-2020 een Snertloop op de agenda staan. Vijfenveertig enthousiaste Sparta atleten durfden ‘s ochtends om 09:00 uur de strijd aan te gaan met windkracht 6 tot 7.

Er stond een rondje Vlietlanden op het programma. Voor elk wat wils, wat vertaald kan worden in de afstanden 8, 12 of 18 km. De organisatie maakte er in haar communicatie gewag van dat die afstanden ruim geïnterpreteerd mochten worden, m.a.w. er kon een lichte afwijking qua afstand in zitten.

Er werd met de klok mee gelopen; dus heen met de wind in de rug langs de Vliet en terug door de polder met een straffe wind tegen. Menig atleet liep het eerste stuk van zijn/haar rondje al fluitend en met twee vingers in de neus kilometertijden waar men tot voor kort alleen maar van kon dromen. Hoe anders verliep de terugweg. Binnensmonds gevloek klonk er in menig hersenpan van atleten, die het uiterste van hun krachten dachten te geven, maar tot geen andere conclusie konden komen dan dat ze - gehinderd door de wind - gewoon stil bleven staan. Doorzettingsvermogen en een karakter dat al grotendeels gevormd was door eerdere tegenslagen, maakte dat iedere atleet toch de eindstreep - het Sparta clubhuis - wist te bereiken voordat men aldaar de hond in de pot zou aantreffen.

Snert, pompoensoep, broodjes kaas of ham en warme chocolade droegen bij aan een gezellig samenzijn na de barre tocht die we toch maar mooi allemaal hadden volbracht.

Een dankwoord voor de vrijwilligers die dit allemaal voor ons mogelijk hebben gemaakt.“

Met vriendelijke groet,
Michel van de Luitgaarden
06-83225808

Gerelateerde content