AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2020 / Nationale CD Indoor 2020 / Verslag - Eerste plaats Meisjes D hoogtepunt D-Spelen

Eerste plaats Meisjes D hoogtepunt D-Spelen

Het eerste Meisjes D-team heeft zaterdag op de D-Spelen de 4x50 meter gewonnen. In totaal deden veertien D-junioren van Sparta aan deze wedstrijd in Apeldoorn, die de belangrijkste in het indoorseizoen is.

Het team bestaande uit Sanne Hogendorp, Dilsahnur Özata, Johanna Burchett en Olivia Stols behoorde op voorhand tot de kanshebbers en ze maakten de favorietenrol in een veld met zeventien ploegen helemaal waar. De wissels waren niet superscherp maar solide genoeg om het stokje probleemloos naar de finish te brengen in 28,05 seconden. Dat was bijna 0,4 seconden dan de nummer twee.

Op de individuele nummers haalde Johanna Burchett van alle Spartanen de beste klassering. Ze werd negende op de 60 meter horden voor Meisjes D2 en miste op een haar na de eindstrijd. De enige die een finale bereikte was Dominique Tongambou bij het kogelstoten voor Jongens D2. Daarin moest hij genoegen nemen met de twaalfde plaats. Op de sprint plaatste Dominique zich voor de halve finale.

Brend Goosen en Sanne Hogendorp maakten indruk met het bereiken van twee halve finales: op 60 meter en 60 meter horden. Yuki Chen sloot bij de horden de voorronde af op de 25ste plaats, maar had het geluk dat ze door een afmelding toch kon deelnemen aan de halve finale.

De medailles bleven op de individuele nummers buiten bereik van de Sparta-ploeg; met in totaal zestien persoonlijke records kon vrijwel iedereen terugzien op een mooie, maar door problemen bij de tijdwaarneming ook uitzonderlijk lange atletiekdag.