AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2019 / Pepernotenrun / Verslag

Verslag van de Pepernotenrun

Verslag van de Pepernotenrun op 24 november 2019 in Leiden

Beste teamgenoten,

Vandaag hadden we met de mannen van team Mulay afgesproken in het zuiderpark om te vertrekken naar Leiden voor de pepernotenloop. Deze wedstrijd is ook onderdeel van het zorg-en zekerheidcircuit waar Ton en ik voor zijn ingeschreven. Marlon, Issak en Jan gingen ook gezellig mee lopen. Het parcours was mij bekend en heette voorheen de Ton van Bremmelenloop. Nu waren we mooi op tijd om in te schrijven en konden we rustig voorbereiden.

Stef was al aanwezig met zijn vrouw Toa en hij zou als enige de 15 km doen. De rest liep de 10 km behalve onze Jan want hij ging voor de 5 km. Een half uur voor Stef zijn start leverde ik mijn bagage in om te gaan inlopen. Dit deden we op de parkeerplaats van het zwembad.

Toen Stef zich richting de start begaf liep ik met hem mee om te fotograferen bij de start. Van de speaker vernamen wij echter dat de starttijd vanwege de rij bij de inschrijving een kwartier was uitgesteld.
Zo ook de 10 km en dat was dus even omschakelen. Ik liep maar weer terug naar de parkeerplaats om verder in te lopen. Rustig blijven is dan de beste remedie. Nadat Stef vertrok onder toeziend oog van zijn lieftallige vrouw konden wij ons ook naar de start begeven.
Een vrouw sprak ons toe via de microfoon met naast haar sinterklaas en twee pieten en uiteindelijk werd er dan afgeteld en Pang klonk het startpistool waarop het intro van de jaren 80 band Europe met final of countdown uit de speakers knalde.

Het was voor mij geen ideale startpositie vooraan maar ik kon in de brede fietstunnel die onder de drukke weg door liep al aardig wat lopers passeren. De fietstunnel kwam uit op een rotonde alwaar we rechtsaf sloegen om over het fietspad langs de autoweg te gaan. Marlon hoorde ik gedag zeggen tegen iemand langs de kant toen ik hem voorbij liep.

We liep richting de Vliet alwaar we eerst overheen liepen om vervolgens in een dalende bocht naar beneden te gaan. Nu passeerde ik vriendin en toploopster Jia-lian en moedigde haar aan om vervolgens mijn eigen weg te volgen. Het tempo lag hoog en het ging mij goed af om dit vol te houden terwijl we langs de Vliet liepen. We kwamen terecht in een poldergebied langs de A12 en hier kwamen we de eerste 15 km lopers tegen. Mijn tempo lag stukken hoger dan hen en ik kon in een groepje redelijk uit de wind blijven.

Bij de 5 km had ik 18:40 minuten op mijn horloge staan en ik besloot voorop te gaan lopen. Zo kwam ik ook dichterbij het groepje voor mij. Het liep hier en daar wel omhoog waar ik dankzij onze vele duinheuveltrainingen mijn voordelen had.

De kadans was constant en de hartslag bleef onder de 160 en nu kon ik me voorbereiden op de laatste kilometers waar ik het tempo begon te verhogen.

Uiteindelijk kwam ik over de finish met een sprint in 37:45 minuten waarmee ik 2e 45+ was en dus goede zaken voor het klassement deed. Bij de 10 km werd Robin knap tweede in 34 minuten en niet veel secondes later kwam ook Issak over de meet die derde werd, Jia-lian liep ook knap 39 minuten hoog en werd daarmee tweede dame, Maarten liep mooi in de 41 minuten , Marlon liep een mooie 42 minuten op zijn barefoots en Harry zonder barefoots, Emma Iedema liep knap in de 43 minuten, Niels Leerentveld had 47 minuten, Ton was 4e bij de 65+ in 48 minuten en Jan finishte mooi in 25 minuten op de 5 km. Oh ja Stef liep natuurlijk een mooie 1:07 uur bij de 15 km.

Het was weer reuzengezellig en de kruidnoten smaakten heerlijk.

Dit allemaal dankzij de goede voorbereiding van onze trainer Mulay.

Groetjes van master Mattijs die uitkijkt naar de week in Agadir. (Sinterklaas wilde mij niet in de zak naar Spanje meenemen dus dan maar iets verder in Marokko )