AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2019 / Zilveren Turfloop / Verslag

Verslag van de Zilveren Turfloop

Verslag van de Zilveren Turfloop op 3 november 2019 in Mijdrecht

Hallo teamgenoten,

Vandaag was het weer een mooie herfstdag en we vertrokken vanmorgen vroeg naar Mijdrecht voor de zilveren turfloop. Deze loop is onderdeel van het Zorg en zekerheid circuit die uit 8 lopen bestaat. Marathonloper Stef ging met zijn vrouw en Marlon onderweg achter de auto van Ton aan waarin behalve ik ook natuurlijk trainer Mulay mee ging.
Het zag er in eerste instantie onstuimig uit met veel wind en regenbuien maar eenmaal in Mijdrecht was er nagenoeg geen wind en geen regen.

Na het ophalen van het startnummer in de drukke maar goed georganiseerde hal begonnen de voorbereidingen. Benen omhoog en ontspannen en daarna inlopen samen met Mulay en de broodnodige oefeningen.

Om 11 uur vertrokken Marlon, Ton en ik bij de 10 km. Zelf stond ik redelijk vooraan en bouwde ik mijn race rustig op. Ik bevond mij bij kilometer 1 zo op de 25 e plaats en bleef een tijd lang achter een jongen uit de wind aanlopen. We liepen tussen boerenland door en kwamen bij een slingerende weg langs de kromme Mijdrecht waar haast geen verkeer was op wat wielrenners na. Deze zijtak van de Amstel heeft naast deze weg vele mooie knotwilgen staan en de bochten kun je zover het kan goed afsnijden. Dit verliep heel goed achter de loper die ik als windvanger gebruikte en op 50 meter voor ons liep een grotere groep met daarin de tweede dame Marlies. We naderden die groep tot op twintig meter en toen ging ik langs de jongen en passeerde nog een paar lopers die uit deze groep waren gelost.

Op de 5 km kwam ik door rond de 18:40 minuten en begon nu aan een solorace voor de tweede helft. We liepen nu weer door de polder en de kilometers telden langzaam af. Ik was inmiddels Marlies tot op tien meter genaderd maar kon haar niet passeren ondanks een fikse eindsprint met de armen flink bewegend. De tijd was 38:09 minuten en daarmee was ik derde in de categorie 45+ en 17e overall. Daarmee ben ik zeker tevreden.
Robin finishte knap als 2e overall en 1e in zijn categorie in 33:49 minuten, Jia-lian werd vierde dame (2e in haar leeftijdsgroep) in een zeer nette tijd van 39:45 minuten, Maarten behaalde mede dankzij Jia-lian een PR van 39:27 minuten, ook Laura behaalde met 41:07 minuten een mooie PR en vierde plaats bij de dames senioren, webmaster Harry behaalde met 42:06 minuten een mooie tijd en vijfde plaats bij de 55+, Marlon finishte mooi in 43:47 minuten en Ton in 49:58 minuten en dat na enig blessureleed. Top gedaan allemaal!! Natuurlijk ook alle andere Spartanen die ik niet heb genoemd.

Stef die zich had ingeschreven voor de 10 Engelse mijl was helaas bij de 5 kilometer gestart en komt derhalve niet in de uitslagen voor bij deze afstand.

Bedankt voor alle begeleiding Mulay en alle trainingen die ons zover heeft gebracht.

Groetjes Master Mattijs,

Gerelateerde content