AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2019 / Kerkpolderloop / Verslag

Verslag van de Kerkpolderloop

Verslag van de Kerkpolderloop op 18 augustus 2019 in Onder Ons

Ralph, Marlon, Mulay en ik vertrokken vanochtend om kwart voor negen met drie racefietsen en Mulays mountainbike naar Delft. Het was regenachtig maar ook daardoor zuurstofrijk en we konden ons rustig voorbereiden op mijn persoonlijke laatste kerkpolderloop van deze zomer en dus dit jaar. We kwamen aan bij partycentrum Onder ons waar achtergelegen grasveld in de winter dienst kan doen als ijsbaan. Dit parkoers heb ik inmiddels zo vaak gelopen dat ik hem kan dromen. Toch blijft het de uitdaging om hem goed en verstandig in te delen.
De bekende en minder bekende lopers stonden iets later dan wij in de rij voor het betalen van de schappelijke 2 euro per persoon. Tegenwoordig is die prijs vertienvoudigd bij vele wedstrijden.

Vele lopers van Rotterdamse club PAC waren aanwezig waaronder oud-popfotograaf inmiddels 65jarige Rob Verhorst die vaak met mijn vader heeft gewerkt toen die voor de muziekexpress en hitkrant werkte. Hij heeft artiesten als Prince en David Bowie voor de lens gehad en loopt nog steeds zeer verdienstelijk.

Na het inlopen ging ik vooraan staan en we vertrokken in een behoorlijk tempo die aangevoerd werd door een groepje PAC-lopers. Zelf hield ik mijn eigen tempo vast ondanks dat ik een snelle dame in Haag atletiektenue voorbij zag gaan in een slingerende bocht. Zij zou de van oorsprong Engelse loopster Hannah Oldroyd zijn enn zij haf eerder van alle mannen de marathon challenge gewonnen (Marathon verspreid over drie dagen bij Haag atletiek). Nadat wij een fietspad overgingen naderden we een brug over de A4 en de nu was het één lange overzichtelijke weg richting Schipluiden. Ik volgde een bebrilde loper met een prima tempo en moest hem bij het gemeentehuis van Schipluiden en de draai in tegengestelde richting laten lopen. Aan de overkant zag ik oa Marlon, Ellen Melse , Erik Melse en Fred vd Gon lopen terwijl ik ook wat terugzakkende lopers inhaalde. Van achteren was snelle loper Marc Rotseart op zijn beurt mij gepasseerd en ik bleef achter hem plakken. Maar na een tijdje liet hij zich plots zakken. Een beetje een raar moment maar hij wenste mij succes. Ik vervolgde mijn weg en we passeerden het sportcomplex waar de loop om en om en in tegengestelde richting weer start. Nu kwamen wij over een kronkelend zandweggetje te lopen met veel steentjes en oneffenheden. Marc had mij prompt hier weer ingehaald. en aan het eind van dit door bomen omsloten pad gingen we over een bruggetje richting finish. Jan moedigde mij aan en ook Mulay schreeuwde mij letterlijk over de finish heen. Geweldig!! Het was 18:03 minuten en daarmee 3 secondes sneller dan de laatste loop hier. Ralph liep 19:35 minuten en Marlon 20:40 minuten. Ook mooie resultaten.

Bedankt voor de goede voorbereiding en ongeremde support Mulay.

Groetjes Master Mattijs,

Gerelateerde content