AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2019 / Oranjeloop / Verslag

Verslag van de Oranjeloop

Gisteravond was ik thuis gekomen en moest ik mij enigszins haasten om op tijd bij de oranjeloop in Kwintsheul aan te komen. Samen met Jia-lian was ik er gezellig heen gefietst en we arriveerden bij de grote feesttent alwaar we het startnummer op haalden.

Het was nog redelijk rustig en buiten waren de kinderen de kortste afstand al aan het lopen aangemoedigd door trotse ouders of familie. Later startte Ralph samen met oud-Mulayteamgenoot Youri met de 5 km. Ralph liep een mooie 19:38 minuten en had daarmee Youri ingehaald die zich nog meer focust op de triatlon. Jan liep deze heel knap in 24:33 minuten. Geweldige prestatie!

Vijf minuten na deze start mochten wij met de 10 km vertrekken nadat het startpistool eerst nog haperde.

Weer kwam ik met alle bekende lopers te lopen zoals de snelle 55plusser Henri, loper Ali met het shirt van de Agiumgroep( sponsor van het hele circuit), snelle dame Rose en snelle Westlandse Marlies. Het feit dat ik met ze mee loop resulteert meestal tot een goede tijd dus bleef ik zoveel mogelijk aanhaken. We liepen eerst een kleine ronde om de dorpskern van Kwintsheul en begonnen na de passering van de start finish aan de grotere ronde. Nu kwamen we bij het leukere overzichtelijke gedeelte van de route die in het begin tussen de kassen en een kanaal voert. Het zonnetje stond nog redelijk hoog en was voelbaar en ik maakte goed gebruik van de drankposten. Het tempo was goed en ik volgde Ali een tijd uit de wind. Henri was er al vandoor gegaan en ik bleef bij de twee dames in de buurt. Ik probeerde ze wel weer af te schudden maar moest dat toch bekopen. De eerste ronde kwam ik door in 18:24 minuten en het ging lekker. Nu kwam het er op aan of ik het tempo aan kon blijven houden. De wamte was wel meer en meer voelbaar maar goed de tanden op elkaar en doorgaan. Inmiddels waren de twee dames vertrokken en hield ik de schade zoveel mogelijk beperkt. Achter mij waren zonder dat ik het wist Jia-lian en clubgenoot Arnold in een leuke onderlinge strijd bezig.

Zelf kon ik niet veel meer versnellen en liep ik rond de 4 minuten per km. Maar toch nadat ik de finish passeerde ging de versnelling iets omhoog. Wederom moest we de kleinere ronde volbrengen om daadwerkelijk te finishen. En ja gelukkig was het met 37:48 minuten onder de 38 minuten. Ik ben daar tevreden mee. Jia-lian was vierde dame en kwam in 40:13 minuten binnen en ze was Arnold een halve minuut voor gebleven die volgens eigen zeggen ook wel wat last aan zijn maag had. Goed gedaan hoor! Het was weer een mooie avond met mooi weer.

Sterkte Ton en Veronique met jullie blessures en we missen je zeker Mulay!

Groetjes Master Mattijs,

Gerelateerde content