AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2019 / Paashaaswijkloop / Verslag

Verslag van de 44e Paashaaswijkloop in 2019

Het was vandaag een mooie tweede paasdag. Ton, Mulay, clubgenoot Jia-Lian en ik gingen vroeg onderweg naar Oegstgeest voor de 44e editie van de paashaaswijkloop oftewel terug naar Oegstgeest, zoals Jan Wolkers zijn roman heet en de straat waar wij naar toe reden heet toevallig ook nog de Jan Wolkerslaan.

In het verleden heb ik hier al twee keer gelopen en beide keren kwam ik net naast het podium. Wellicht zou dat dit jaar anders zijn alhoewel het dit keer wel een behoorlijk warme editie was met temperaturen rond de 20 graden. We hadden een ontspannen voorbereiding met de benen omhoog in de gymzaal naast de kleedkamers en relaxen. Jammer genoeg schoot het bij Ton even in de rug maar Mulay hielp hem er gelukkig weer vakkundig bovenop.

IMG_20190422_101943_resized_20190422_063957680
IMG_20190422_102035_resized_20190422_063958492

Ton en ik liepen de 10 km en Jia-lian de 5 km. Beide gingen tegelijkertijd van start en een aantal jonge gasten gingen voortvarend weg. Na wat draaien door bochten in de nieuwbouwwijk en over een bruggetje vond ik langzaam mijn aansluiting bij de kopgroep. Hierin liepen een man of zes met mij mee en ik hield me achterin uit het gedrang om getrap op de voeten te voorkomen. Het vlotte tempo kon ik wel aan maar gezien de warmte was het misschien niet verstandig om mee te gaan. Omdat ik echter niet kon zien wie van de zes er de 5 of 10 km liepen nam ik de gok om mee te gaan. Na nog een aantal bochten riep de voorfietser om hem rechtdoor te volgen maar de dame vrijwilliger langs de kant schreeuwde om linksaf te slaan. Dat was een beetje rommelig en gelukkig volgde ik het advies van de dame op. Eén loper die achter de fietser aan was gegaan mopperde daarna over de fietser en die bood daarna wel zijn excuses aan. Niet veel later volgde een redelijk steile brug over een weg heen gevolgd door een afdaling en we begonnen aan een ronde om een plas heen. De groep bleef een redelijk goed tempo lopen en ik kon nog steeds prima volgen. Onderweg was het uitkijken voor loslopende honden en kinderen en nadat we de plas rond waren moesten we weer over de brug heen waar je moest uitkijken voor de achterblijvers die ons tegemoet kwamen. Nu moesten de 10 km lopers eerder afslaan voor ronde twee terwijl de 5 km lopers de finish naderden. De 5 km liep ik in ongeveer 19 minuten en nu zag ik direct dat ik bij de eerste drie lopers liep en dit moest ik zien vast te houden. Onderweg pakte ik steeds water aan waar ik een paar slokken van nam en de rest aan mijn computer( Mulays andere woord voor hoofd) doneerde. Het begon nu wel zwaarder te worden en een hoog tempo zat er niet in. De twee lopers voor mij liepen op een afstand die voor mij niet onoverbrugbaar was maar een tempoversnelling kon ik helaas niet opbrengen. De nummer één en twee liepen ongeveer 20 meter uit elkaar en ik liep weer 15 meter achter de nummer twee. Een podium zat er zeker in want achter mij was er niemand zichtbaar. De ronde om de plas liep ik in eigen tempo rond met gemiddeld 4 minuten per km en weer over de heuvel was het niet ver meer. Vlakbij de finish riep Mulay me toe en op het laatste lange stuk naar de finish versnelde ik iets. Na ook het toejuichen van Jia-lian kwam ik als derde over de meet in 40 minuten wat gezien de warmte goed was.

Van de organisatie kreeg ik een mooie bos bloemen en ik vroeg of Jia-lian goed had gelopen en zij was eerste geworden bij de dames in 20 minuten. Geweldig goed hoor!

Nu was het afwachten op Ton. In de verte zag ik hem met het duidelijk zichtbare rode team Mulay shirt aankomen gehaast door Jia-Lian. Er volgde een bekende snelle eindsprint van Ton, die hij als geen ander kan en hij finishte in een tijd rond de 50 minuten.

Er volgde nog een prijsuitreiking en we maakten een mooie groepsfoto. Bedankt voor de gezelligheid en goede begeleiding Mulay. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. De eieren hebben we niet gevonden maar wel hele mooie bloemen en een cadeaubon voor een hardloopzaak.

Groetjes Master Mattijs,

Gerelateerde content