AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2019 / Ruitenburg Halve / Verslag

Verslag van de Ruitenburg Halve

Verslag

Vandaag was er de halve marathon van Naaldwijk waar er velen naar toe stroomden na de afgelaste CPC twee weken terug.

Zelf had ik mij reeds lange tijd tegrug ingeschreven voor de 10 km die qua punten ook mee telt voor het Westlandse circuit. Met mij liepen van team Mulay Stef, Jan en Marlon ook de 10 km. Ralph, Chris en Jia-lian gingen echter voor de halve marathon. Deze beide afstanden startten om twee uur vanmiddag tegelijk en na 7 km lopen scheidden ze van elkaar om ieder een eigen route te vervolgen. 

Zelf bouwde ik mijn race rustig op met rond de 5 km een tijd net onder de 19 minuten. Ik liep in een groep die er een flink tempo op na hield en bij kilometer 7 dunde deze door de scheiding van de twee afstanden behoorlijk uit en alleen de van oorsprong Keniaanse loopster Rose bleef over. Ik besloot haar te helpen naar een goede tijd door haar kop over kop over te nemen want de redelijke wind die tussen de kassen door waaide speelde namelijk wel parten en zo rond de achtste kilometer moest ik haar wel laten gaan. Ik achterhaalde en passeerde nog wel één loper terwijl Mulay me op dat punt weer motiverend toe schreeuwde, verhoogde mijn tempo iets en ik vloog over de finish in een tijd rond de 38 minuten. Daarmee werd ik 15e en heb ik de benodigde punten gescoord in mijn categorie.

Ook Marlon kwam na 42 minuten knap over de finish en dan vooral gezien het feit dat hij de week ervoor nog zware 63 kilometers had gelopen op Ameland. Ton zagen we bij het uitlopen niet veel later ook gestaag en in mooie stijl naar de finish toe snellen. Hij liep een tijd rond de 47 minuten wat een  betere is dan die in Voorschoten vorige week en zeker gezien de afstand die 10,2 km was. En ja daar kwam ook Jan gefocust en er behoorlijk doorheen met het snot voor de ogen aangesneld. Hij zou  finishen in  een tijd rond de 51 minuten.

Na een tijdje wachten kwamen ook de eerste snelle halve marathon lopers er aan. We wachtten natuurlijk op onze Ralph die in een knappe en goede tred aan kwam zetten. Hij finishte in een knappe 1:26 uur en benadert daarmee zijn oude snelle niveau. En ja hoor daar kwam ook spartaan Chris die Jia-Lian haastte naar een nieuwe PR. Zij liep pas haar derde halve marathon en  de Spartaanse clubkampioene zou finishen als tweede dame overall. Bovendien verbeterde ze mede dankzij Chris daarmee haar PR met maar liefst twee minuten naar 1:32 uur. Ze kwamen gezamenlijk over de finish. Hulde ook aan de veteraan Stef die in 1:41 uur finishte.  Na afloop zagen wij de huldiging van Jia-Lian die een kist vol gezond Westlands groente en fruit ontving.

Gezien alle goede resultaten van vandaag mogen we  uiteraard weer dankbaar zijn voor alle goede en intensieve begeleiding van onze trainer Mulay en ook de andere lopers en trainers van Sparta die niet genoemd zijn  bedankt . 

Groetjes van master Mattijs