AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2018 / CD competitiewedstrijd / Verslag

Jongens D en Meisjes D naar Finale

De Jongens Junioren D en Meisjes Junioren D van Sparta hebben zich zaterdag - conform de verwachtingen - geplaatst voor de landelijke finale. Die wordt in september gehouden.

Zowel de Jongens als de Meisjes D stonden er bij aanvang van de derde, tevens beslissende wedstrijd van de CD-competitie als prima voor. In het eigen Zuiderpark moesten beide teams geen grote fouten maken.

De Meisjes begonnen de dag als vijfde op de landelijke ranglijst na twee wedstrijden. Een plaats bij twaalf (van in totaal 225 meisjesploegen) zou volstaan voor een plaats in de finale. Het team was niet in topvorm, maar leverde een solide teamprestatie. Uitschieters waren de dubbele winst van Franziska Burchett op de 60 meter en de 60 meter horden, een fraai pr van eerstejaars D Charissa Boeters op ver (4.31 meter) en het kogelstoten van Esther van Grol, die voor het eerste de twee kilo zware kogel voorbij de tien meter stootte (10.05 meter).

De Jongens hadden na twee wedstrijden de vierde plaats veroverd (van 225 jongensteams) en stonden er dus nog iets beter voor dan de meisjes. Ook zij kwamen op de slotdag niet in de problemen. Uitschieters waren er nauwelijks. Alleen Thijs Huigen won een onderdeel: de 1.000 meter. In de hitte kwam hij tot een mooie tijd van 3.07.32.

De finale wordt gehouden op zaterdag 8 september gehouden. De Atletiek Unie maakt binnenkort de locatie bekend.