AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2018 / Sparta Molenloop / Verslag

Prima tijden en parcoursrecord bij 27e Sparta Molenloop

Voorburg – Onder prima omstandigheden werd op en rondom sportpark Westvliet de  27e Molenloop gehouden. Dit resulteerde in een relatief groot aantal last minute deelnemers en prima tijden. Op de 5 kilometer bij de dames werd een parcoursrecord gelopen.  Ruim 700 deelnemers stonden aan de start op de Voorburgse atletiekbaan.

Start_AVSparta-Molenloop16

Parcoursrecord
 
De 5 km lopers beten het spits af. Jolijn Swager verbeterde bij de dames nipt het bestaande record met 4 seconden tot 19.16 minuten. De atlete van Voorschoten atletiek werd ook vorig jaar winnares. Zij moest nog haar best doen om de nummer twee, Marjolein van Linschoten uit Rijswijk (19.22) van het lijf te houden. Derde dame werd Fenna van der Grient uit Enschede. De vijf kilometer werd een feestje van de thuislopers. Maar liefst zes  lopers van de Voorburgse tak van AV Sparta haalden de top 12. Een van de favorieten, de 20 jarige Robin Kuiper uit Den Haag werd onbedreigd winnaar in een snelle 16,53 min. De tweede plaats was voor Remco Mocking (Haag atletiek, 17.16) die Spartaan Ewoud Rimmelzwaan (17.31) achter zich wist te laten.
Even was er verwarring toen een onbekende loper moederziel alleen, al na 13 minuten de baan op liep. Al snel had de organisatie in de gaten dat deze onbekende verkeerd was gelopen. De hilariteit was er niet minder om.
 
Teamkampioenschappen
 
De deelnemers konden ook als team inschrijven. De nieuwe beker voor de Sport 2000 teamkampioenschappen ging onbedreigd naar het team AV Sparta 1. De strijd om de tweede plaats was spannender. Het team Oekel versloeg het MiLa jongens team van AV Sparta met slechts 9 seconden in de totaal opgetelde tijd.
De 10 km was ook lang spannend. Oscar Sebel van TTL Leidschendam (36.12 min.) wist zijn belager Huub Redegeld (Wassenaar) van the Hague Road Runners (36.25) in het laatste deel af te schudden. Zijn clubgenoot Tim Baas eiste de derde plek op.
Net als bij de 5 km, ging de winnares van vorig jaar op herhaling, ook zij komt uit Leiden: Leone de Voogd kwam na 41.18 min. over de finish. Loes van Loenen uit Delft werd tweede voor Mandy van As (Nootdorp) van AV Sparta.
 

prijsuitreiking Molenloop AV Sparta2018

Enthousiaste scholieren
 
Het scholenkampioenschap dat op de 2,5 km werd uitgevochten ging bijna traditioneel tussen eerdere winnaars: de Voorburgse basisscholen Pius X en Essesteijn betwisten elkaar de zege. Net als vorig jaar ging  basisschool Essesteijn onder luid gejuich met de grote beker naar huis. De Lusthof (ook Voorburg) legde beslag op het brons.
Onder toejuiching van de cheerladies van hoofdsponsor Zorg en Zekerheid werd daarna de 1 km kidsrun afgewerkt. Ondanks of dankzij vaderdag hier veel (ook zeer) jeugdige kinderen die met of zonder ouder de 1000 meter wist te volbrengen. Het loopevenement sponsort. De meisjes Noah Bouthan en Bente de Jong waren de eerste jongen (Essesteijn) te snel af.
 
AV Sparta is alle vrijwilligers (circa 100), de EHBO, de politie en de diverse sponsoren dankbaar.