AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2018 / Ouder/kind-wedstrijd / Verslag

Ouder/kind-wedstrijd groot succes

Op de baan in het Zuiderpark werd op Tweede Pinksterdag de jaarlijkse ouder/kind-wedstrijd gehouden. Aan deze Sparta-traditie deden deze keer 143 atleten mee.

Er stond een meerkamp op het programma die bestond uit 60 meter, 60 meter horden, kogelstoten (balstoten voor de kleinsten), vortex werpen en verspringen. De omstandigheden waren ideaal: zonnig en weinig wind. Dat zorgde ervoor dat er nauwelijks uitvallers waren, hoewel de vijf onderdelen binnen ruim twee uur voor veel deelnemers zwaar waren. De EHBO'ers behoefden slechts een enkele keer in actie te komen.

Ouders vormden een duo met hun kind. Er waren vier klassementen: moeder/dochter, moeder/zoon, vader/dochter en vader/zoon. Bij de moeder/dochter staken Marjolein en Eva Lubbers er ver bovenuit. Bij de moeder/zoon was Brenda Eilers de beste met Timo. Brenda stond met haar andere zoon Owen ook op het podium, ze werden derde.

Bij vader/dochter sloeg Vincent Trinthamer een dubbelslag: hij werd eerste met Nyncke en tweede met haar tweelingzus Fycke. Bij vader/zoon werden Glen en Glensy Bonofacia kampioen, vooral omdat beiden veel punten bij de werpnummers verzamelden.

Nieuw was dit jaar het familie-klassement. Dat werd gewonnen door Vincent, Linda, Nyncke, Fycke en Rynske Trinthamer. Zij mogen zich een jaar lang beste familie van Sparta noemen.

De dag werd besloten met een 2x400 meter estafette waarbij de ouder eerst de volle ronde moest lopen en dan het stokje overgaf aan het kind. De laatste krachten werden aangesproken. De onderstaande duo's gingen in hun categorie als eerste over de streep:

Pupillen Mini's: Petra van der Hey/Tygo Agbamuche
Pupillen C: Eric Beeloo/Milou Röder
Pupillen B: Vincent Trinthamer/Nyncke Trinthamer
Pupillen A: Ersin Özata/Disahnur Özata
Junioren: Marcus Auer/Stephanie Auer

Met dank aan alle Spartanen die hebben meegeholpen om er een mooie en gezellige atletiekdag van te maken.