AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2018 / Junioren C/D competitie / Verslag

Clubrecord Franziska Burchett

Franziska Burchett heeft zaterdagmiddag het clubrecord op de 60 meter voor Meisjes Junioren D verbroken. Tijdens de CD-competitiewedstrijd in Leiden snelde ze naar een prachtige tijd: 8,20 seconden, met een rugwind van 1,6 meter per seconde. Een week eerder kwam ze met tegenwind in Lisse tot 8,33 seconden. Dat was toen al de vierde plaatse op de ranglijst aller tijden van Sparta.

Het clubrecord stond sinds 14 juni 2008 op naam van Vera van den Haak. Zij liep destijds in Barendrecht de 60 meter in 8,24 seconden. De beste handtijd op deze afstand is nog altijd in handen van Ingrid van Lingen, die 42 jaar geleden 8,0 seconden liet klokken. De Internationale Atletiek Federatie houdt voor handtijden een correctie van 0,24 seconden aan, zodat de tijd van Ingrid vergelijkbaar is met 8,24 seconden.

In 2012 liep Emily Parker de 60 meter, net als Franziska vandaag, ook 8,20 seconden, maar zij deed dat met een rugwind van 7,1 meter per seconden. Voor een geldig record is maximaal 2,0 meter per seconde toegestaan.

Mede door de indrukwekkende prestatie van Franziska staat het Meisjes D-team er na twee wedstrijden in de competitie goed voor. Met de slotwedstrijd in het Zuiderpark nog voor de boeg, staan de meisjes nu vijfde op de nationale ranglijst. De beste twaalf teams kwalificeren zich voor de landelijke finale op 8 september. Ook Sparta's D-team van de jongens staat er goed voor. Zij nemen de vierde positie in, ruim voldoende om zich, net als de meisjes, te plaatsen voor de strijd om het nationale kampioenschap.