AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2018 / D-spelen indoor / Verslag

Vijf medailles op D-Spelen voor Sparta-junioren

Op de D-Spelen Indoor heeft Sparta afgelopen zaterdag vijf medailles behaald: vier gouden en één bronzen. Bryan Duff was de grote uitblinker. Hij won drie keer individueel goud bij de Junioren D1. De D-Spelen gelden als het officieuze Nederlands kampioenschap en werd gehouden in Apeldoorn.

Bryan nam deel aan de 60 meter, de 60 meter horden en het kogelstoten en won alle onderdelen. Hij was de grote favoriet omdat hij op deze nummers de nationale indoorranglijst aanvoerde en hij maakte zijn favorietenrol volledig waar.  Bij het kogelstoten passeerde hij voor het eerst de 10-meter-grens (10,06) en dat was voldoende voor de winst.

In de finale van de 60 horden was Bryan de enige die onder de grens van 10 seconden bleef. Het verschil met de nummer twee was aanzienlijk (0,42 seconden). In het slotstuk van de dag – de 60 meter – was hij eveneens de snelste, al kwam Jarno van Daalen (PAC) heel dicht bij. In de spannende race gaven beiden elkaar weinig toe (8.12 om 8.27). Derde werd Angelo de Nooijer in 8,37 seconden, zodat Sparta op het podium plaats 1 en 3 bezette.

Angelo, die bovendien zevende werd in de finale bij het verspringen, en Bryan maakten ook deel uit van Sparta’s estafetteteam dat de 4x50 meter won. Samen met Mika Liefrink en Layi Oniwinde maakten ze er een foutloze race van. Wederom een gouden medaille mee naar Den Haag.

Bij de meisjes kwam het Sparta-estafetteteam 0,18 seconden tekort voor een medaille. Individueel leverde Franziska Burchett de beste prestatie: ze werd zesde in de finale van de 60 meter horden voor Meisjes D2 en miste op het nippertje een plaats in de finale van de 60 meter.

Nila Knoester (ook Meisjes D2) werd op de 1.000 meter achtste; ze haalde tien seconden van haar pr af en finishte op 3.24.79. Dat was de snelste tijd van een Meisjes D van Sparta sinds 2011.

De totale oogst van de 15 Spartanen die aan de start kwamen: vier gouden medailles, één bronzen, tien klasseringen in de top-10.

Gerelateerde content