AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2017 / Afscheidsreceptie Bram Zonderop / Verslag Afscheid Bram Zonderop

Bram Zonderop neemt na 48 jaar afscheid van AV Sparta

Op vrijdag 13 januari nam Bram Zonderop in een volle kantine afscheid van atletiekvereniging Sparta op het Sportpark Westvliet. Ook wethouder Rozenberg was van de partij. Zonderop is 48 jaar vrijwilliger geweest bij AV Sparta, wat in zijn geval betekende dat hij dagelijks op de atletiekbaan te vinden was om daar de boel op orde te houden, groepen te ontvangen en clubleden te trainen. Hij organiseerde ook steevast wedstrijden en evenementen, zoals de Molenloop en de Light in the Night Kidsrun.

Voorzitter Helen Gonzales memoreert de betrokkenheid van Bram Zonderop bij Sparta; als Spartaan, als atleet, als trainer en als vrijwilliger. ‘Jij hebt als atleet en vrijwilliger aan de wieg van de atletiek in Voorburg gestaan. En bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van Sparta Voorburg. Als Spartaan droomde Bram van een betere locatie. Mede dankzij zijn inzet kregen we eind 2008 de beschikking over deze fantastische accommodatie en atletiekbaan.’

 
Op een groot scherm zien de aanwezigen, Bram en zijn vrouw vele beelden en anekdotes van bijna een halve eeuw Sparta voorbij trekken; van marathons, estafettes van Den Helder naar Maastricht, rondjes IJsselmeer, trainingen met kinderen en evenementen.
Als vrijwilliger heeft Bram vrijwel alle denkbare functies vervuld; van voorzitter tot beheerder van de baan en van trainer tot organisator van evenementen.

 
Zoveel inspanningen bleven natuurlijk niet onopgemerkt. Bram werd diverse malen gehuldigd. Zo werd hij in 1990 erelid van AV Sparta, kreeg hij in 1993 de vrijwilligersprijs van de gemeente en werd hij in 2006 Koninklijk onderscheiden voor zijn grote en belangeloze inzet als vrijwilliger. En het afgelopen jaar is hij nog verkozen tot clubheld van de amateursport in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

 

Bram Zonderop Plein_s

 
Toch is er op 13 januari naast de mooie woorden van voorzitter Gonzales en wethouder Rozenberg een bijzondere blijk van waardering voor hem. Bram onthult buiten het Bram Zonderop-plein en blijft zo zichtbaar voor alle leden en deelnemers aan wedstrijden en evenementen op de atletiekbaan. Al hopen alle Spartanen vooral zo af en toe Bram zelf nog eens te ontmoeten op zijn ‘plein’.