AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2016 / Landelijke Finale DC-competitie / Verslag

Jongens D junioren 3e van Nederland

Verslag

De landelijke finale van de D competitie was op 10 september bij AAV’36 te Alphen aan den Rijn. De beste twaalf teams van Nederland na de drie reguliere competitiewedstrijden namen het hier tegen elkaar op, waarbij de punten terug op nul gezet werden. De D jongens van AV Sparta waren als achtste geplaatst voor de finale, waarbij ze elke wedstrijd beter waren geworden en meer punten behaalden. De hoop was dat die lijn doorgezet zou worden in de finale, en de ambitie van ploegleider Marc Van Dooren was dan ook een plek bij de eerste vijf, anderen hadden nog hogere ambities.

Drie dagen voor de wedstrijd moest Chakir El-Fassi jammer genoeg afzeggen met een blessure. Wel aanwezig waren Favour Abu, Lucas van de Logt, Rick Lumenta, Andrea Bianchi, Caylan Zwart, Jonathan Pronk, Gaby Emmanuel en Justin Van Dooren.

DSCN0142

​De vlaggenparade met v.l.n.r. Rick, Favour, Lucas, Caylan, Justin en Jonathan

De wedstrijd werd officieel geopend met een vlaggenparade, waarbij elk team werd voorgesteld aan het publiek. Daarna begon het echte werk, met als eerste onderdeel de 4x80m estaffette. Rick, Lucas, Favour en Andrea liepen sneller dan in de vorige wedstrijden, en gaven de ploeg dus een uitstekende start. In de volgende technische onderdelen en loopnummers werden ook mooie prestaties neergezet. AV Sparta stond halverwege de dag op een zesde plek, maar rukte daarna op naar een derde plek in de tussenstand. Met nog enkele onderdelen te gaan werd de tussenstand verborgen voor het publiek, om zo de spanning over de einduitslag erin te houden.

Het was dan ook gespannen wachten op de prijsuitreiking, waarbij de einduitslag in omgekeerde volgorde werd omgeroepen. Groot was dan ook de vreugde in het Sparta kamp toen bleek dat we onze derde plek hadden kunnen vasthouden! De jongens mochten op het podium, samen met de jongens van PAC (2e) en Haag Atletiek (1e).

Felicitaties aan de jongens voor hun puike prestaties! Dank ook aan Denny Tjin A-Lim en Jurjen Pronk voor hun adviezen en raad aan de ploegleider, en aan en Vincent van de Logt en nogmaals Denny voor het jureren tijdens de wedstrijd.

DSCN0153c

De jongens met de beker : vooraan Favour, achteraan v.l.n.r. Lucas, Andrea, Jonathan, Justin, Gaby en Caylan