AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2016 / Nationale A games / Verslag

Drie keer goud voor Bryan Duff op A-Games

Bryan Duff heeft zondagmiddag drie keer goud behaald op de A-Games in Soest (het officieuze NK voor A-pupillen). In de categorie Jongens Pupillen A1 was de Spartaan de sterkste op de 60 meter, kogelstoten en verspringen.

De middag begon voor Bryan met een mooie 8,75 seconden op de 60 meter. Zijn start was niet vlekkeloos, maar bleek aan de eindstreep voldoende om zijn grootste concurrent Jozuah Revierre van Energie voor te blijven.

Bij het verspringen begon Bryan met een reuzensprong, maar die werd afgekeurd omdat hij net over de zwarte balk afzette. Bij de tweede poging klopte de afzet wel, maar raakte hij bij de landing een beetje uit evenwicht en zette zijn rechterhand net achter zijn voeten neer. De prestatie (4,68 meter) was prima, maar was zonder de balansverstoring erg dicht in de buurt gekomen van zijn pr (4,79 meter). De derde poging eindigde ook in 4,68 meter: dat was ruime voldoende voor zijn tweede gouden medaille.

Bryan was bij zijn laatste onderdeel, het kogelstoten niet de favoriet, omdat Luuk Pelkmans van AV Sprint met een beter pr aan de wedstrijd begon. Bryan liet echter zien dat hij dit seizoen op kogel een enorme progressie heeft geboekt. Hij scherpte zijn pr aan met 65 centimeter en bracht het op 8,90 meter. Luuk Pelkmans bleef steken op 8,56 meter, zodat Bryan voor de derde keer de hoogste trede van het erepodium beklom om een gouden medaille in ontvangst te nemen.