AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2016 / DC-competitie 1e ronde / Verslag

Verslag van de DC-competitie 1e ronde

Haag atletiek organiseerde de eerste competitiewedstrijd voor de CD junioren. Sparta was vertegenwoordigd met 7 teams. Wij hebben bij Haag wel eens slechtere weeromstandigheden gehad. In het zonnetje was het uiteindelijke best goed te doen.

Meisjes D

Vincent van de Haak nam de honneurs waar voor Arnold Vonk bij de meisjes D. Als 9e in de poule en landelijk 123ste   is dit niet super. Dit is deels te verklaren dat punten niet zijn geteld van Felicia, die zowel bij sprint en verspringen goed presteerde. Morgann de Jong presteerde goed bij de 1000 meter en sprint. Zij zullen dan ook bij de 2e wedstrijd zeker hoger gaan uitkomen.  

Jongens D

Het 1ste  team van Marc van Dooren  is 3e in de poule geworden en landelijk 17e (van de meer dan 200 teams!). Al een goede prestatie, maar bij dit team zit er nog veel meer in. Door twee blessures en de uitval van Justin bij de 1000 meter zijn er veel  punten verloren gegaan. Hopelijk is iedereen voor de 2e wedstrijd blessure vrij en kunnen zij een poging wagen om bij de eerste twaalf op landelijk niveau te komen. Uitschieters waren Gabriel met 39.53 meter bij speer en Jonathan stootte bij kogel een clubrecord met een stoot van 13.65 meter. Chakir deed voor het team goede zaken bij de 1000 meter en de 60 meter en verbeterende flink zijn pr’s.

Meisjes C.

Ook zij eindigde ook als 3e in de poule maar landelijk op de 43ste plek. Opvallende prestaties waren van de nieuwkomers Zoë en Demi. Zoë sprong voor het eerst hoog bij een wedstrijd en de 1.30 is een mooie prestatie. Horden had zij nog nooit gedaan en ook die nam zij onbevangen. Demi liep een mooie tijd bij de 800 meter. Yara echter was in haar serie eerste bij de 800 meter en liep de 2e tijd van de dag bij Haag. Super dus. Bij kogel liet Blom zien dat zij het stoten van de kogel goed beheerst en met 8.25 meter als 2e eindigde. Grace-Ann was na een weekje ziek zijn nog niet super fit, maar was bij sprint en horden ongenaakbaar en eindigde als eerste. Bij verspringen sprong ze ver onder haar pr van 5.13, maar eindigde wel als 2e.

Jongens C.

De jongens C begonnen met een valse start de dag bij estafette. Tenminste de wissels gingen volgens de juryleden niet correct en is het team gediskwalificeerd. De jongens Kamil, Henrique, Tarik, Marouane en Radjin waren met te weinig om de concurrentie aan te gaan met de andere teams. Ze zijn 6e geworden in hun poule en 125ste landelijk.

Voor vele Spartanen was het de eerste competitiewedstrijd, dus zij hebben een mooie ervaring erbij. Dank aan de vele trainers van Sparta, Denise, Joren, Remco, Denny en Vincent die de atleten hebben begeleid en toegejuicht bij hun wedstrijd.