AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2016 / Zier Running Lenteloop / Verslag

Verslag van de Zier Running Lenteloop

Verslag van de Zier Running Lenteloop op 17 april 2016 in Den Haag

Beste mede-spartanen,

Een week na de marathon van Rotterdam besloot ik de beentjes wat meer te laten uitlopen. De marathon verliep helaas niet zoals ik gehoopt had maar de marathonconditie is er nog wel. Maandag na de marathon begon ik met een wandeling door de duinen en over het strand en de dagen die volgden ging het elke dag weer ietsje beter bij de trainingen van Mulay. De instuif bij ons eigen Sparta verliep afgelopen vrijdag boven verwachting goed. Michael, Mebrathom en Issak liepen tijdens deze 3000 meer op de baan ook zeer verdienstelijk.

Mulay kwam met het plan om de zondag daarop de lenteloop bij Haag atletiek te gaan lopen. Het parcours lijkt enigszins op die van de 1vd 4 van Haag met alleen hier en daar wat. andere afslagen. Rond negen uur pikte ik Michael, Micheal en Mebrathom op vanaf Sparta en we toen we bij Haag aankwamen was Issak al aan komen fietsen en stond Mulay in gesprek met John die eigenaar is van de Zierwinkels en sponsor van de loop.
De rustige voorbereiding begon in de kantine van Haag en langzaam kwamen er meer mensen binnen druppelen. Vele bekenden waaronder Marlon die hem op Vibers ging lopen en Jose die zijn pupil zou begeleiden. Wij liepen goed in en het begon te regenen toen we naar de start gingen. De start werd 10 minuten uitgesteld omdat er nog een rij stond bij de inschrijftafel. En wij deden nog wat oefeningen.

John gaf het startsein toen de zon begon te schijnen en we vertrokken met de redelijk grote groep. Eerst drie kwart de baan rond en daarna de laan van Poot in rechtsaf. Langzaam zou ik deze race opbouwen en ik was Marlon al rap gepasseerd en fotograaf Bas(die nu eens niet langs de kant stond voor foto’s). Vlakbij een patatkraam merkte ik echter dat mijn rechterveter los was. Ik moest even stoppen om hem te strikken en het kostte me wat secondes maar ik ging voor het uitlopen. Marlon en Bas waren mij reeds gepasseerd.
Nu begon ik aan mijn inhaalrace. Eerst weer langs Bas (die mij na afloop grappend zei dat hij me voor het eerst had ingehaald tijdens een wedstrijd) toen liep ik langs Marlon omhoog de duinen in. Al rap haalde ik vele mij bekende Haag atleten in waaronder Helmie en Eddie. Nu kwam bekende Westlandse veteraan Carla Ophorst in mijn vizier en bij het ingaan van de tweede ronde sloot ik bij haar aan op de atletiekbaan en haalde haar in. Nou weet ik dat zij zich enorm kan vastbijten in een tempo dus bleef zij in mijn kielzog. Heuvel op maakte ik meters en heuvel af kwam zij weer bij mij en op een gegeven moment haalde zij mij weer in. Het was een beste strijd. In de verte zag ik Janna naar de winst bij de dames lopen in een prtijd en achter haar liep Esmee die van Carla’s hardloopgroep is. Carla( zelf derde liep )weer iets van mij uit. Wat is zij toch enorm sterk en ze gemotiveerden dat respecteer ik. Een afdaling volgde en we naderden de baan waar Mulay mij flink aanmoedigde. Ik wist dat ik hier nog een flinke eindsprint in me had . Er zat een meter of 20 tussen ons maar toch spurtte ik hard langs Carla en finishte in 39:01 minuten. Na afloop verontschuldigde ik mij hiervoor bij haar en ik liep daarna naar de jongens van onze groep om te vragen hoe zij hadden gelopen.
Zij hadden het wederom fantastisch gedaan. Micheal ( door ons 1e Micheal genoemd) was mooi eerste in een tijd van 33 minuten en een PR en de 2e Michael was ook mooi tweede geworden in ook een PRtijd van 33:30 minuten. Dat betekent weer twee mooie podiumplaatsen en trakteren natuurlijk :-) Marlon liep op zijn vibers trouwens rustig naar de 41:52 minuten.

Mebrathom viel net buiten de prijzen en werd vierde bij de 5 km met 17:48 minuten. Issak (6e) liep ook geweldig en met 18:19 minuten maakt veel progressie. Geweldig gedaan allemaal.

Na afloop was er ook een heuse loterij met prijzen op het startnummer. Het was kortom een enorme gezellige sportieve dag.
Toen wij in een Marokkaans koffiehuis hoorden dat Yusuf bij zijn 50e marathon een tijd had neergezet van 3:29:56 uur was de pret compleet. En dat en week nadat hij de Rotterdam marathon had volbracht. Hulde!!

Wat een prestaties wederom van team Mulay vandaag. Dat worden heerlijke taarten van PR’s en podiumplaatsen dusss.