AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2016 / Openingswedstrijd AV Passaat / Verslag

Alleen Bryan Duff op podium in Papendrecht

Een week voor de openingswedstrijd in Voorburg reisden acht Spartanen af naar Papendrecht om bij de eerste wedstrijd van het baanseizoen te ontdekken hoe ze ervoor staan. Dat viel niet mee, vooral omdat de harde wind het de atleten erg moeilijk maakte. Alleen bij ver sneuvelden pr's, omdat de springers de wind bij hun aanloop vol in de rug hadden.

Bryan Duff (JPA1) verbeterde zich met acht centimeter naar 4,58 meter, zijn maatje Beni Bankazi Mbuangi landde na 3,54 meter, zes centimeter dan zijn beste prestatie tot dan toe. Bij de MPB ging Dewina Holstein voor het eerst over de 3 meter (3.03).

Bryan Duff won het balwerpen met een kleine marge en ook op de sprint was het verschil met nummer twee kleiner dan gebruikelijk. Hij won uiteindelijk de driekamp toch met ruime voorsprong. Dat bracht hem als enige Spartaan op het podium.
De harde tegenwind maakte scherpe tijden op de sprint onmogelijk. De tegenwind varieerde van 2 tot 3 meter per seconde. Bij de MPA2 hadden Nikki Docter, Esther van Grol, Ayla Vording en Roshwita Holstein daarvan op de 60 meter veel last. Ze bleven allen enkele tienden boven hun pr. Ook bij hoog en kogel bleef dit kwartet net onder hun beste prestaties.
Caylan Zwart werkte hij eerste juniorenmeerkamp af, met onder meer voor het eerst de 80 meter en kogel met de 3kg. In het veld van 26 deelnemers werd hij keurig negende.