AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2016 / Cobis Games / Verslag

Verslag van de Cobis Games

Verslag van de Cobis Games op 12 maart 2016 in Dubai

De Britse School Nederland (BSN) heeft meegedaan aan de Cobis games in Dubai, het sportteam bestaande uit 7 jongens en 7 meiden in de leeftijd tot 13 jr hebben 3 dagen verschillende disciplines uitgevoerd. 

Aan de Cobis games doen in totaal 20 verschillende Britse scholen mee vanuit de hele wereld en wordt georganiseerd bij de winnaar van het voorgaande jaar. Dit jaar dus Dubai, een lange reis zowel wat betreft afstand maar ook de voorbereidingen. Zo werd er sinds januari 4x per week extra voor getraind en waren ze er voor vertrek helemaal klaar voor.Het team heeft ook een dag op de baan in Voorburg kunnen trainen, hiervoor onze dank! 

New York University CampusOp de eerste sportdag begonnen ze met zwemmen in het Hamdan Sports Complex, een prachtige wedstrijd zwemstadion waar gelukkig veel ouders voor support konden zorgen! Een aantal meiden hebben  het gehaald tot de finale ronde, een prima prestatie! De volgende dag naar de New York University Campus in Abu Dhabi voor het onderdeel Atletiek. Ook hier stond een uitgebreid programma op het menu, alleen was er her en daar een uitdaging geslopen in het chrono voor een aantal deelnemers.

Met bijna 300 deelnemers was het ook een uitdaging om iedereen voldoende focus te kunnen geven voor een volgend onderdeel. Al met al zijn ook hier knappe prestaties verricht. Op zaterdag waren we te gast op de campus van de Dubai College waar het onderdeel voetbal plaats vond. De BSN leeuwen gingen geweldig van start, de jongens wonnen alle wedstrijden in de poel en konden meteen door naar de finale rondes. De kwartfinale ging ook nog goed maar in de halve finale was het helaas gedaan, 4e plaats voor die dag. 

Fraaie 6e plaatsNa 3 dagen verschillende disciplines zijn alle scores opgeteld en verwerkt, BSN is op de 6e plaats gekomen! Een mooie prestatie en natuurlijk een unieke ervaring om niet meer te vergeten!