AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2015 / Kerstcross Zoeterwoude / Verslag

Verslag van de Kerstcross Zoeterwoude

Verslag van de Kerstcross Zoeterwoude op 26 december 2015 in Zoeterwoude

Na een heerlijke en gezellige 1e Kerstdag bij mijn familie was het vandaag tijd voor een Kerstloop te Zoeterwoude.

Het eten van de avond ervoor was nog voelbaar maar ik voelde me ook goed.

Om 11 uur hadden we afgesproken bij ons koffiehuis het Hapje die op 2e Kerstdag zijn deuren gesloten had.

Coach Mulay, Mebratom, Micheal en Michael haalde ik hier op en vol goede moed en zin gingen wij richting de voetbalvereniging Meerburg die wij na even wat zoeken en vragen gevonden hadden.

Deze vereniging heeft een spiksplinternieuw gebouw met kantine en kleedkamers en in eerste instantie waren er niet veel mensen behalve de organisatie. Maar we waren vroeg en de mensen druppelden langzaam maar zeker binnen. Dit zou alweer de 42e editie zijn van deze van oorsprong Kerstcross en Mulay vertelde dat het vroeger een echte modderige cross was terwijl dit nu enkel wat stukken gras erin verwerkt had.

Vandaar dat ik het toch meer betitel als een Kerstloop waar wij ons alle vijf voor de langste afstand van 10 km inschreven.

Mijn plan was om het ingetogen te gaan lopen om krachten te sparen voor de daadwerkelijk modderige cross in Delft en zo ging ik ook van start.

Michael ging van begin af aan kop samen met een snelle 5 km loper en Mebratom en de tweede Micheal volgden op gepaste afstand.

Zelf liep ik al gauw in een groepje van een man of zes waarin zich ook een aantal 5 kilometerlopers bevonden. Bij de stukken gras rond het voetbalveld van kunstgras stond er een flinke wind en was het verstandig om in de luwte van deze groep te lopen en zo geschiedde. In het begin liepen er ook nog veel kinderen mee die de korte afstand liepen. Eenmaal om dit veld moesten we langs een tweede voetbalveld en dan kon je een stuk afsnijden over de parkeerplaats wat de meesten ook deden.

We liepen nog een klein rondje aan de andere kant van het water voordat we aan de grotere ronde begonnen en helaas maakte de tweede Micheal die op dat moment ook op de tweede plaats liep hier verkeerd want hij begon nog een keer aan de kleine ronde. Wat zonde zeg… De eerste Michael  liep toen al zo ver dat hij niet meer in zicht was waardoor hij deze fout kon maken. Mebratom toen derde liep echter wel goed en heroverde daardoor de 2eplaats.

Op dat moment liep ik zelf op de vierde plaats overall zonder dat ik dat wist maar de 5 km lopers waren inmiddels al gefinisht en tijdens de tweede ronde kwam een jonge man (die totaal derde werd ) mij voorbij en liep langzaam op me uit. Wel had ik het vermoeden dat ik nu op een eerste plaats bij de 40 plussers liep en liet hem dus gaan. De loper achter mij was al te ver weg en dus wist ik het laatste stuk zonder bedreiging te finishen in 37:48 minuten. De Micheal die verkeerd was gelopen finishte helaas nog achter mij in 38 minuten.

De eerste Michael feliciteerde ik met zijn mooie tijd van 33 minuten en zijn 1e plaats. Mebratom was ook knap 2e geworden in 35 minuten en na het aantrekken van broek en jasje ging ik wachten op onze trainer. Terwijl ik de camera in de aanslag had kwam hij daar aangesneld met Mebratom naast hem. Hij kwam knap onder de 45 minuten binnen en werd eerste in zijn leeftijdscatgorie.

Michael( 1e Senior) en ik(1e veteraan) kregen beide een mooi beeldje mee en een geldprijs en Mebratom kreeg als tweede een geldprijs.

Het was dus een vruchtbare 2e Kerstdag en onze groep is een hechte en sociale groep want als dank had Micheal eten en drinken voor ons mee genomen die we met zijn vijven gezellig opaten.

Bedankt Mulay voor de goede trainingen en de goed zorgen.

Ps. ook Marlon nog gefeliciteerd met je vierde plaats bij de Kerstcross van the Hague Roadrunners en dat na een 30 kilometerloop de dag ervoor 

Groetjes Master/Veteraan Mattijs van tem Mulay,     

Zie de foto’s hier:  42e Kerstloop vv Meerburg te Zoeterwoude