AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2015 / NEK / Verslag

Pupillen pakken zilver en brons op NEK

Op de eerste dag van de Nederlandse Estafette Kampioenschappen (NEK), afgelopen zaterdag in Amstelveen, hebben pupillenteams van Sparta zilver en brons gepakt.

Sparta schreef op negen van de tien onderdelen een team in. Alleen bij de JPC kon helaas geen viertal op de been worden gebracht. In de aanloop naar de NEK is er zowel in Westvliet als in Het Zuiderpark flink geoefend op de wissels en dat trainen wierp vruchten af. De meeste wissels verliepen soepel. Niet één keer viel het stokje op de grond en niet één keer werd een Sparta-ploeg gediskwalificeerd.
De dag begon uitstekend met een zilveren medaille op de 10x40 meter pendel-estafette voor C/B-pupillen. Het mix-team hoefde in het veld van 11 ploegen alleen Leiden Atletiek voor te laten gaan. Trots stonden ze op het podium: Dilsahnur Özata, Dewina Holstein, Charissa Boeters, Thana Jelier, Julie Kraanen, Bryan Duff, Angelo de Nooijer, Timo Eilers, Mika Liefrink en Beni Bankanzi Mbuangi.
Op de 10x60 meter kwamen de A-pupillen daarna slechts een seconde tekort voor een medaille. Het team werd toch knap vierde in een veld van 14 ploegen.
Op de 4x40 meter bij de JPB was er voor Mika Liefrink, Timo Eilers, Angelo de Nooijer en Bryan Duff een bronzen medaille weggelegd. Helaas had het viertal in zijn serie geen noemenswaardige concurrentie, waarna in de volgende serie PAC, DEM en Energie elkaar opzweepten naar goede tijden en hoge klasseringen. Toch waren ze terecht heel blij met hun podiumplaats in dit sterke veld.
Over de hele linie hebben de Spartanen in alle categorieën tussen de snelste pupillen van Nederland uitstekend gepresteerd. Dank aan alle trainers en ouders die de teams hebben ondersteund.