AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2015 / Kerkpolderloop / Verslag

Verslag van de Kerkpolderloop

Verslag van de Kerkpolderloop op 9 augustus 2015 in Delft

 

Op de vroege, zomerse zondagochtend van 9 augustus vertrokken we met acht man sterk vanuit het Zuiderpark naar Delft voor de recreatieve Kerkpolderloop over een afstand van 5 kilometer. Team Mulay werd vertegenwoordigd door de lopers: Mattijs, Ralph, Mebrah Tom, Balcha, Yusuf en Weyini. Onze trainer Mulay ging uiteraard mee voor de ondersteuning, de motivatie en de begeleiding van het gezamenlijk in- en uitlopen. Ik mocht mee om onze sportievelingen vast te leggen op beeld.
Het ontwaken begon met een kopje koffie en thee en het mooie uitzicht op de groene velden van recreatiegebied Midden Delfland. Na het rustig inlopen, gevolgd door een paar sprintjes op de bospaden, kwamen ook Eric en Ellen al aangelopen en liepen we samen richting de start. Voor Mebrah Tom en Weyini waren er de gezonde spanningen voor één van hun eerste wedstrijden.
Mulay en ik liepen na het startschot rechtstreeks naar de brug, zo rond het 3 kilometer-punt voor de lopers. In de verte zagen we Mebrah Tom al met een mooie tred en een zeer snelle pas als eerste loper aankomen. Hij lag een behoorlijk stuk voor op de nummer twee, maar was daardoor ook op zichzelf aangewezen zonder fietser die de weg kon wijzen naar de finish. Na korte tijd kwam ook Mattijs al op volle snelheid langs de brug en met de finish binnen bereik.
Om de echter actiefoto’s te kunnen nemen, ben ik terug gelopen naar de finish en bleef Mulay achter om de Ralph, Weyini, Balcha, Yusuf, Eric en Ellen het laatste zetje naar de finish te geven.
Mebrah Tom kwam sierlijk op de finish af en heeft onder de warme omstandigheden en een bochtig parcours een geweldige prestatie geleverd in een tijd van 17:05 minuten. Een belofte...!
Ongeveer een minuut later kwam de nummer twee aan en kort daarachter zat Mattijs, die wederom zeer constant op elke afstand een goede prestatie neerzette.
De klok was net over de 20 minuten, toen Ralph een extra sprint richting de finish wist te nemen en nog een aantal lopers achter zich kon laten. Met een goede opbouw heeft hij een mooi resultaat neergezet. Weyini zat hem op de hielen en heeft het echt fantastisch gedaan! Ze loopt nog maar drie maanden en om dan al in zo een korte tijd zo’n wedstrijd te lopen is super! Ze eindigde als tweede vrouw en ik weet zeker dat we haar vaker zullen zien op het podium.
Bij de volgende bocht kwam Balcha al aangerend en niet ver daarachter zat Yusuf. Yusuf heeft de laatste maanden grote sprongen vooruit gemaakt en is weer terug met een tijd van 22:19 minuten.
Ook Eric en Ellen hebben onder de niet makkelijke zomerse omstandigheden een goede 5 kilometer neergezet.
Na nog even genoten te hebben van Mulay zijn oefeningen op de bospaden, een drankje ter verkoeling en een verfrissende douche, kon de zondag verder beginnen. Een aanrader zo’n ochtendloopje in een ontwakend recreatiegebied...