AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2015 / Meten is weten / Verslag

Sportrusten ?

Vanmorgen met zo’n 45 man/vrouw de zeer interessante lezing "Meten is weten" van Stans van der Poel bijgewoond bij AV Sparta. De rode draad door het verhaal was dat je vooral ook je rust in je trainingsschema moet inbouwen

Door je hartslag en ademhalingsfrequentie op de juiste manier af te stemmen op de activiteit van dat moment kom je met minder inspanning tot betere resultaten.

Een hulpmiddel daarbij is het omslagpunt, dat per persoon verschillend is. Dat omslagpunt zou dus bepaald worden na de lezing op onze eigen rondbaan.

Er werd rustig begonnen; 6 minuten lang werd een tempo van 6 km/uur aangehouden. Daarna werd er per twee minuten een kilometer sneller gelopen. Onze haas, Melvin van der Tol, gaf het tempo aan, terwijl Stans ons via de geluidsinstallatie toesprak. Het was afzien met dat benauwde weer en de een na de ander moest, als hij/zij het versnelde tempo niet meer op kon brengen, afhaken.

Na afloop moest een ieder zijn maximale hartslag en maximale snelheid doorgeven. Op de beamer stond een overzicht waarop je kon zien wat je op basis van deze test minimaal voor tijd zou moeten kunnen neerzetten tijdens wedstrijden op de verschillende afstanden.

Na afloop was er tijd om gezellig nog wat na te praten. De dames van de kantine hadden gezorgd voor water, (karne)melk en lekkere broodjes zodat we op een heerlijke wijze onze verstookte energie weer konden aanvullen.

Stans nam onze gegevens mee en zal ons binnenkort nog wat nadere gegevens toesturen.