AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2015 / 1e B competitie / Verslag

Even neuzen in Terneuzen

Afgelopen zondag kwamen de jongens en meiden in actie tijdens de 1e poulewedstrijd van de B competitie in Terneuzen. Naast de gezelligheid, leverde dat een aantal fraaie prestaties op.

Jammer van dat ATR t-shirt :-)

Het jongensteam mistte helaas een polsstokhoogspringer, maar met zes atleten waarvan maar 3 B junioren deden ze toch goed mee in Terneuzen. De meisjes gingen voor hun individuele prestatie, want met zijn twee├źn konden Nanah en Grace-Ann niet alle onderdelen bezetten.

Jochem ging als eerste van start bij het kogelstoten waar hij de 5kg kogel naar 10.86 meter stootte, goed voor plek 8 in zijn groep. Bij het speerwerpen liet hij de 700 gram speer naar 38.22 meter vliegen en werd daarmee vierde in zijn groep. Tot slot wierp hij de discus ondanks een wat pijnlijke onderrug naar 26.72 meter.

Knieschijf bijna verloren... 

Robin kon met een half uur vertraging van start bij de 110 meter horden. Bij het in starten was een jongen bijna zijn knieschijf verloren na een ongelukkige val. Nadat de ambulance hem had afgevoerd, klonk het startschot. De eerste horden zagen er veelbelovend uit, maar bij horde vijf was er opeens een black out en stond Robin stil voor de horde. Nog wel zijn race afgemaakt, maar door het omver duwen van de horden met zijn hand een dsq achter zijn naam. Snel vergeten en door naar hoogspringen was het devies. Daar liep zijn aanloop niet helemaal zoals hij wilde, maar sprong hij toch een nette 1.65 meter wat goed was voor 540 punten!

Jayjay stootte de kogel naar 10.90 meter en verdiende daarmee 525 punten voor het team. Een stoot van 11 meter leek er zeker in te zitten, maar die bewaart hij nog even voor een volgende meeting. Gretig was hij daarna voor de 400 meter en in en goed opgebouwde race liep hij naar een nieuw pr van 55.19 seconden. Daarmee noteerde hij de 7e tijd van de dag, netjes!

De rappe mannen!

Je hielen laten zien 

Op de 800 meter kwam Tijmen Melgers in actie. In een niet zo snelle serie had hij eigenlijk maar 1 tegenstander die hij in de laatste bocht goed voorbij liep. De jongens van Olympus zag alleen nog Tijmen zijn hielen. De tijd van 2.18.48 leverde de ploeg weer 471 punten op.

Geen ideale voorbereiding op de 100 meter die 2 uur later op het programma stond, maar Tijmen wist toch een sterke race te lopen. Hij moest Tom Rosing van Fortuna net voorlaten, maar noteerde toch een nette 12.53 seconden (476 punten)

Thijs startte de dag met discus en wierp de 1,5 kg zware schijf naar 27.13 meter. Voor het eerst met dit gewicht dus een pr. Datzelfde gold voor de 700 gram zware speer. Die vloog naar 38.26 meter en hiermee werd hij knap tweede in zijn groep. Even snel naar het toilet en toen nog net op tijd voor de start (dank Ronald voor de schreeuw J ) voor de 1500 meter. Met een zevende plaats in zijn serie en een tijd van 5.15.09 sleepte hij 330 punten in de wacht, top!

Weitsprung 

De studieboeken Duits konden tegen 14.00 uur dicht, want toen kwam Martijn in actie bij het verspringen. Hij haalde een 6e plaats met 5.01 meter en was hier niet helemaal tevreden mee. Gelukkig kon hij gelijk door naar hink-stap-sprong en noteerde daar vanaf de 9 meter balk een goede sprong van 10.51 meter. Voor een eerste wedstrijd en slechts 1 training een mooi resultaat voor het team!

Tot slot liepen Jayjay, Tijmen, Martijn en Robin de 4x100 meter. Met nog de nodige oefenwissels vooraf liep de race gesmeerd. In de tweede serie liepen ze naar 46.61 seconden. Een goede tijd in een race die werd gewonnen door het ongenaakbare PAC uit Rotterdam.

De einduitslag is nog niet correct dus we weten nog niet de exacte klassering. Feit is dat we in Delft met een dan hopelijk compleet team een stuk hoger gaan eindigen!

The Ladies ! 

HET Sparta kampement met dan aan John

Nanah kwam in Terneuzen in actie bij het verspringen en hoogspringen. Bij het verspringen ging het niet helemaal naar wens, maar kwam ze toch nog tot 4.89 meter in haar eerste poging. En dat was goed voor de 2e prestatie van de dag! Bij het hoogspringen ging het goed en genoot ze van het springen. Met 1.45 meter was ze tevreden zeker, omdat ze de laatste tijd niet veel op hoog had getraind.  

Grace-Ann wierp de discus naar een nieuw pr van 22.78 meter en eindigde daarmee netjes op een zesde plaats in haar groep. Op de 400 meter kwam ze uit in de snelste serie en liep een goede tijd van 62.79 seconden. Op de 100 meter liep Grace-Ann 13.27 seconden wat een zeer knappe 5e tijd van de dag betekende!

Al met al was het een geslaagde dag met mooi weer en Zeeuws-Vlaamse gastvrijheid in het mooie Terneuzen! Dank aan alle atleten en ouders en speciale dank aan Joke voor het jureren! Zondag 14 juni kunnen we op de fiets naar onze buren bij AV40 in Delft, tot dan!

De ploegleider