AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2022 / Nationale Indoor D-junioren / Verslag

Rik Faber en Famke Wiersma kampioen op Nationale Indoor

Bij de Nationale Indoor voor D-junioren hebben Rik Faber en Famke Wiersma zich gekroond tot de beste sprinters bij de eerstejaars D. Sparta sleepte zondag in Apeldoorn twaalf finaleplaatsen en zes medailles in de wacht.

De traditionele CD-Spelen konden vanwege de pandemie in januari niet doorgaan en daarom nam een aantal ouders het initiatief tot een Nationale Indoor om de junioren tot nog de kans te geven om op landelijk niveau te laten zien wat ze in huis hebben. Deze wedstrijd aan het eind van het indoorseizoen was minder druk bezet dan de D-Spelen, maar toch was er in het Omnisport sprake van een sterk deelnemersveld.

Bij de eerstejaars D-junioren regeerde Sparta op de 60 meter. Famke Wiersma roffelde in de finale over de baan in 8,37 seconden en greep zo de eerste plaats. Het was de derde tijd van een Meisjes D in de historie van Sparta. Famke heeft nog een vol seizoen om het clubrecord van Amber Steijn aan te vallen (8,25). Rik Faber toonde bij de Jongens D1 zijn suprematie. Met 8,09 seconden was hij veruit de beste. Op de aller-tijdenranglijst van Sparta brengt hem dat op de vierde plaats. Het clubrecord, met 7,88 op naam van Angelo de Nooijer, kon in het volgende indoorjaar wel eens gaan wankelen.

Ook Danira Reis pakte een fraaie medaille bij de Meisjes D1. Bij het kogelstoten scherpte ze in de halve finale haar pr aan tot 10,86 meter. In de finale kwam ze niet aan die afstand, maar 10,66 meter bracht haar de tweede plaats. Famke Wiersma werd behalve kampioen op de sprint ook nog tweede bij het verspringen. Ze bracht haar pr op een fraaie 4,57 meter.

Bij de Jongens D1 reikten ook Treasure Godwin (zevende op 60 meter en verspringen) en Thomas Honig (negende bij kogelstoten) tot de finale.

Amber Steijn legde bij de Meisjes D2 beslag op twee medailles: zilver op 60 meter horden en brons op de sprint zonder poortjes. Op de 60 horden noteerde ze 9,63 seconden, waarmee ze niet alleen het clubrecord van Nanah Fung-Loy (9,50) naderde, maar haar tijd is tevens goed voor de 20e plaats op de Nederlandse ranglijst aller tijden. Ook op de 60 meter vloog Amber als vanouds. De klok stopte op 8,25 seconden: net iets sneller dan de 8,35 waarmee ze twee weken eerder in Assendelft het clubrecord van Grace-Ann Pronk uit 2014 uit de boeken had gerend.

Milou Heurter kwalificeerde zich voor twee finales: op de 60 meter horden (zevende) en kogelstoten (vierde). Op dat laatste onderdeel passeerde ze de grens van 11 meter: 11,10 is haar nieuwe beste prestatie. Bij de Jongens D2 veroverde Milan Tuin een plek in de finale bij het kogelstoten. Daarin werd hij twaalfde.