AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2021 / Seniorencompetitie / Verslag

Mannen negentiende, Vrouwen zeventiende in competitie

De Sparta Mannen hebben zondag in de competitie de negentiende plaats behaald, de Vrouwen van Sparta werden zeventiende. Dat betekent dat de mannen volgend jaar uitkomen in de Tweede Divisie en de vrouwen in de Derde Divisie.

De Mannen traden aan in Alphen aan den Rijn aan met een ploeg die bestond uit liefst zestien atleten, variëren van de 16-jarigen Thijmen Vinkenvleugel en Faith Abu tot de werproutiniers Olaf en Erik van Egmond. Helaas kon het team geen beroep doen op Netanel Dorothea (EK U23) en was Brett Duff alleen inzetbaar op hinkstap. Normaal gesproken zijn deze twee goed voor een enorme hoeveelheid punten op de sprint, maar zij werden goed vervangen door de weer fitte Joost Kouwenberg Villalobos en Faith Abu. Niels Verheugd had een drukke middag en liet zijn veelzijdigheid zien op polshoog, 110 meter horden en 400 meter. Knap was ook de 2.09.77 op de 800 meter van Wouter Smeets, die - inmiddels op Masters-leeftijd - vijf seconden van zijn pr afhakte. De Mannen hebben hun positie in de Tweede Divisie veilig gesteld en daar was het vooraf om te doen.

Ook de Vrouwen konden een ruime ploeg samenstellen: 12 atletes verschenen aan de start in Leiden, van wie er negen nog B-junior (U18) zijn. Als een van de weinige teams konden ze alle nummers bezetten, ook ongebruikelijke onderdelen als kogelslingeren (Yassira Ahraoui en Natalia Madziala) en de 4x400 meter (Jasmijn Bakker, Roshwita Holstein, Noëlle van Dam en Lucija Verzaal). De punten druppelden de gehele middag binnen, met als gevolg de zeventiende plaats in de landelijke eindstand, helemaal niet ver verwijderd van de top acht, die in september strijden om promotie naar de Tweede Divisie. Een prima resultaat, boven verwachting zelfs. Met de verhinderde Eline Schwietert in de gelederen (15e van Nederland op de 400 meter) was die top acht al dit jaar binnen bereik geweest. Als de talentvolle groep U18 blijft doorgroeien, dan is promotie volgend jaar het doel. Dat zou betekenen dat Sparta in 2023 weer op seniorenniveau een Tweede Divisie-club is. Er is een goed geheugen voor nodig om te herinneren wanneer dat voor het laatst het geval was.