AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2021 / Nationale C-Spelen / Verslag

Vier keer goud voor Sparta op C-Spelen

Sparta heeft op de C-Spelen vier gouden medailles behaald. Angelo de Nooijer nam er drie voor zijn rekening, de vierde ging naar de meisjes-estafette. De jongens-estafette pakten brons mee.

Angelo de Nooijer was de grote uitblinker op de C-Spelen, die afgelopen weekeinde op de baan van AAC in Amsterdam werden gehouden. Op dit officieuze NK voor C-junioren was hij de beste op de 100 en 150 meter, alsook bij het verspringen.

Op zaterdag rolde Angelo gemakkelijk door de halve finale van de 150 meter. In de finale trof hij zijn grootste concurrent en jaargenoot Jozuah Revierre van PAC. In de onderlinge confrontaties toonde Jozuah zich vaak de snelste van de twee, maar nu waren de rollen omgedraaid. De klok stopte bij 16,66 seconden, een fantastische tijd die door een teveel aan rugwind echter niet de recordboeken zal halen. Op de 100 meter voltrok zich hetzelfde scenario. Opnieuw slaagde Angelo er in om Jozuah te verslaan, deze keer was de tijd 11,17 seconden, met een rugwind van 0.6 meter per seconde. Dat is de tiende tijd aller tijden bij de Junioren C, een fractie boven het clubrecord van Bryan Pronk uit 2014.

Een clubrecord verbeterde Angelo wel bij het verspringen. Vorig jaar sprong hij 6,45 en zondag scherpte hij dat aan tot 6,47. Van concurrentie was geen sprake: zelfs zijn minste jump (6,08 meter) was nog een stuk verder dan de sprong die zilver opleverde.

Ook de Jongens C-estafette viel in de prijzen. Dominique Tongambou Bouene, Beni Bankazi Mbuangi, Bryan Duff en Benjamin Killeen moesten veel moeite doen om het stokje onderweg niet te verliezen. Er had daarom meer ingezeten, maar een bronzen medaille gaf toch voldoening, zeker voor Bryan Duff die op de individuele nummers (100 en 100 horden) twee keer vierde werd.

Bij de Meisjes C nam Sparta één maal goud mee naar huis, op de 4x80. Sanne Hogendorp, Charissa Boeters, Johanna Burchett en Nubia Belfor toonden aan over veel snelheid te beschikken. De wissels waren niet superscherp, maar wel solide en foutloos. De tijd was 40,85 seconden: de derde op de nationale ranglijst van dit jaar. Drie van de vier atleten zijn eerstejaars, zodat volgend jaar een aanval op het clubrecord (40,23) kan worden gedaan.

Nooit eerder vaardigde Sparta zo veel atleten af naar de C-Spelen. Het was er maar liefst achttien. Dank aan alle trainers, ouders en andere supporters voor alle ondersteuning.