AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2021 / Indian Summer Trail / Verslag

Verslag van de Indian Summer Trail

Verslag van de Indian Summer Trail op 16 oktober 2021 in Rolde

Zaterdag was weer eens een lange ultra in de maak. Dit keer de Indian Summer Ultra trail...kort weg de ISU !

Ik vertrok vrijdag middag al richting Drenthe,want ik moest zaterdag al vroeg starten op de 88 km.Helaas kon ik dit jaar niet in Rolde terecht qua overnachting .Mijn vaste slaap plek een B&B ...was helaas niet te boeken , eigenaar ging op vakantie.

Verder was alles vol geboekt in Rolde.

Dus maar uitgeweken naar het plaatsje Zeegse daar maar 2 overnachtingen geboekt.Het was alleen 13 km van Rolde.Dus de fietst moest ook mee.

Vrijdag.. avond al dus een rit naar Rolde om mijn startnummer met bonnen voor de pasta en burger en soep en een gps tracker op te halen .De pasta was voor vrijdag avond .. lekker koolhydraten.Toen moest ik weer terug ...op de fiets, richting Zeegse ,ik nam de korte route ,dus die ging over donker fiets padden . De volgende ochtend stond ik om 04:00 op ,ik moest immers nog een stuk fietsen naar Rolde.Ik had alles klaar gelegd.Dus was zo klaar voor vertrek.

Bleek ik toch te vroeg in Rolde aan te komen Rond 05:00 was ik al op de start lokatie.Dus kon nog even lekker in de warme kantine een bakkie doen. Het werd inmiddels al druk..de 120 km en 87 km lopers kwamen al binnen wandelen .rond 05:45 ging ik naar de de start ...het was best wel fris dus had mijn lange broek en mijn windjack maar even aan gehouden.Tot het iets warmer werd, door het rennen.Er werd nog even door de organisatie wat vertelt over de wedstrijd en er werden mensen bedankt.De ISU vlaggen werden overgedragen die per paard naar Rolde waren gebracht! Het start schot klonk en we mochten weg... hoofdlampen waren nu wel nodig. Al bleek dat mijn hoofd lampje te weinig licht gaf dus niet goed de reflectie op de linten te zien was.Dus maar achter een groep trailers met hoofdlampen met goed licht , blijven lopen.

Het was een wisselend parkoers met drazige gras padden zand , houten vlonders , bospaden enz.De tafels van de verzorging posten ware ook weer goed gevuld ,heel veel keus . ik heb veel al cola, suiker brood,stukjes wafel , bouillon genomen.Dat kwam gelukkig als geroepen...kreeg veel al honger klopt.Had zelf ook al wat meegenomen...maar dat was snel op.

Wat was die 88 km lang na 50 km begon ik wel las te krijgen van me heup.Heb het maar afgewisseld met stukje wandelen en rennen gedaan.

Nu heb ik hem al 4x gelopen,en hij werd voor de 5de keer gehouden...in tijdens die keren kwam ik geen hunnen bed tegen.Dit jaar kwam ik er een paar tegen. Grote zwerfkeien die van verre vlaktes voort zijn geslepen om als een soort graf te dienen uit de oud heden ver voor ons tijd...na een hele tijd ...

het aftellen was begonnen...nog 85 km dus ik ben er bijna.. ik zag inmiddels de bordjes van 120 km linksaf, maar ik moest rechtsaf dat ging goed .. maar helaas ergens moes ik weer een smal paadje in die ik dus miste bleek op de linten geen reflectie te zitten dus moeilijk te zien in het donker. Gelukkig kwam ik nog een deelnemer tegen bleek het Johan Kloppenburg te zijn , waar ik mee ben op gelopen tot finish was ik wel blij mee met ze twee├źn lopen is toch wel iets gezelliger zo in het donker..Nu ging het wel weer welvarend, alleen op een gegeven moment bleek dat ik weer langs de splitsing van de 120 kwam .dus ik dacht hier ben ik al geweest.Maar liep toch weer door en volgende de linten voor de tweede keer totaal 2 km extra , eindelijk zag ik waar het fout was gegaan...die linten zonder zichtbare reflectie...mijn hoofdlamp had het ook begeven qua licht,Dus ik was blij dat de andere Johan tegen kwam die wel een goeie zichtbare volle licht bundel had. Nu liepen we wel de goede richting uit en zag we de kerk van Rolde in verte...het laatste stukje nog en we hoorde de muziek , eindelijk de finish.We werden binnen gehaald door de organisatie ...Moe en voldaan bedankt ik mijn mede maatje ...en kon de wel verdiende medaille van 88 km om hangen..even nog een foto op het podium..en het was klaar . helemaal kapot,maar wel een geweldig gevoel..na dat ik me afgemeld had ,kon ik eindelijk nog even de warme kantine op zoeken ,ik had nog een burger met soep te goed.waar ik een heerlijk biertje bij nam. Het smaakte goed .Ik was weer wat uitgerust ,en ik had nog 11 km te gaan op de fietst naar me overnachting lokatie.Ik bedankt iedereen bij de finish/start lokatie en volgend jaar kom ik zeker weer terug ..alleen ga ik dan voor de 50 km . Bedankt Winfried Bats en de organisatie en alle vrijwilligers , verkeersregelaars ik heb weer genoten.. Bedankt Johan Kloppenburg dat ik bij het laatst stukje bij je aan kon haken.En dat ik nog wat bekende gezichten tegen kwam en gesproken te hebben Tot de volgende.

Mijn tijd 14:57 uur afstand 88 km

Ultra loper Marlon

Gerelateerde content