AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2021 / Competitie C/D Junioren Finale A / Verslag

Jongens C tweede van Nederland, Meisjes D winnen C-finale

De Jongens Junioren C van Sparta hebben zaterdag een schitterende prestatie geleverd door in de A-finale van de competitie tweede van Nederland te worden. De Meisjes Junioren D wonnen de C-finale en de Meisjes Junioren C werden vijfde in de B-finale.

De Jongens C beschikken over een uitzonderlijke lichting talenten. Dat lieten ze zaterdag in Lisse zien. Als derde geëindigd in de voorronde, was de ploeg kandidaat voor het podium en die verwachtingen werden voluit waar gemaakt.  Het begon al met een goede estafette van 46,00 seconden, gevolgd door een fraaie 1,75 meter van Dominique Tongambou Bouene bij het hoogspringen. Hoogtepunten in de middag waren het nieuwe clubrecord van Angelo de Nooijer op ver met 6,49 (was 6,47 meter van drie weken geleden op de C-Spelen) en mooie prestaties van Bryan Duff en Dominique op de 300 meter horden; hun tijden (respectievelijk 43,82 en 43,14) zijn goed voor een plaats in de top tien aller tijden van Sparta. PAC uit Rotterdam bleek te sterk, maar de tweede positie met louter atleten van ‘eigen kweek’ is zilver met een dikke gouden rand. Het team bestond uit: Beni Bankazi Mbuangi, Bryan Duff, Brend Goosen, Benjamin Killeen, Constantijn Klomp, Angelo de Nooijer, Casper Taal, Dominique Tongambou Bouene en Justin van der Veen.

De laatste keer dat Sparta bij de junioren zo’n hoge positie in de competitiefinale haalde, was in 2013 (destijds de Jongens D).

 

De Atletiek Unie introduceerde vorig jaar een nieuwe opzet die erin voorziet dat niet alleen de beste twaalf teams uit de voorronde van de CD-competitie een finale afwerken, maar ook de nummers dertien tot en met 48. In de B-finale mochten de Meisjes C aantreden in Edam. In een wedstrijd met de nodige pr’s maar zonder grote uitschieters lagen de Sparta-atleten zo ongeveer de gehele dag op de vijfde plaats. Dat werd ook de eindklassering: zeventiende van Nederland in een competitie waaraan in totaal 155 teams deelnamen. Een keurige prestatie, met voornamelijk eerstejaars C-junioren.

 

De Meisjes D beleefden voor de zomer een mislukte voorronde. Vooral op de 60 meter horden gingen dure punten verloren. Dat leidde ertoe dat ze waren aangewezen op de C-finale, die in Gorinchem werd gehouden. Renee Wiersma zette meteen de toon door de speer 26,24 meter weg te gooien. Ook het kogelstoten van Milou Heurter was indrukwekkend. Op vier centimeter haalde deze eerstejaars D-junior de grens van elf meter. Op de andere onderdelen werden de punten gestaag binnengehaald en daarbij had de Sparta-ploeg niet eens pr’s nodig. Een groot deel van de dag voerde de ploeg het klassement met een flinke marge aan. Bij het opmaken van de eindstanden bleek dat ze ruim de C-finale hadden gewonnen en overall met het puntentotaal achtste van Nederland waren geworden.