AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2021 / CD Competitie / Verslag

Jongens Junioren C naar A-finale

De CD-competitiewedstrijd die zaterdag op de baan in het Zuiderpark werd gehouden, is voor de Jongens C zo goed verlopen dat ze de A-finale hebben gehaald. De Meisjes C plaatsten zich voor de B-finale en de Meisjes D voor de C-finale. De Jongens D kwalificeerden zich net niet voor de D-finale.

Door corona was de op 1 mei geplande competitiewedstrijd voor CD-junioren afgelast en verplaatst naar 3 juli. Normaliter hebben de junioren drie wedstrijden om zich te plaatsen voor de finales, deze keer gold alleen deze wedstrijd als kwalificatie.

De Jongens C lieten zien over een uitstekend team te beschikken. Ze scoorden bijna 300 punten beter dan de prognose (het te verwachten aantal punten op basis van de pr's). Veel punten werden binnengeharkt met de 100 meter horden door Bryan Duff en Dominique Tongambou Bouene en op de 1500 meter, die Casper Taal ruim binnen de vijf minuten aflegde. Het spektakelstuk was de 150 meter: Benjamin Killeen leverde een uitstekende 18.59 af, in de volgende serie overtroffen door Angelo de Nooijer, die onder de 17 seconden dook: 16.85. Aan het eind van de dag dat in Nederland slechts vier Jongens C ooit sneller waren geweest! Met de derde plaats in het landelijke teamklassement plaatsten onze Jongens C zich comfortabel voor de A-finale in september. Medaillekansen zijn zeker aanwezig.

Op voorhand was bekend dat de Meisjes C een uitstekende dag nodig hadden om tot de A-finale door te dringen. Ze presteerden precies op het niveau van de prognose, maar kwamen aan het einde van de dag ruim honderd punten te kort. De estafette, 80 horden en 150 meter gingen prima, terwijl hoogspringen en de werpnummers wat tegenvielen. Al met al een keurig prestatie, maar er waren een paar echte uitschieters nodig om zich bij de beste 12 van Nederland te scharen en die bleven jammer genoeg uit. Een plaats in de B-finale (15e plaats landelijk) is een mooi resultaat.

De Jongens D werden op de wedstrijddag onaangenaam verrast door ziekte van Fabian van de Vegte, die op papier de grootste puntenpakker is. Snel werd het team aangepast. De loopnummers gingen boven verwachting, op de technische onderdelen moesten ze wat terrein prijsgeven. Het resultaat was uiteindelijk de 49e plaats in het landelijke klassement, oftewel: één plaats te laag voor kwalificatie voor de D-finale.

Voor de Meisjes D gingen de finaledromen in rook op toen Amber Steijn zich moest afmelden voor de 60 meter horden en Lara Ruiz Fonhof op die afstand ongelukkigerwijs ten val kwam. Dat betekende nul punten op dat nummer voor een van de twee lopers: die tegenvaller konden onze MD's zich niet permitteren. De werpnummers en de 600 meter gingen boven verwachting en het gevolg was de 27e plaats in het landelijke klassement, goed voor de C-finale in september.

Gerelateerde content