AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2019 / Snertloop / Verslag

Verslag van de Snertloop

Anders dan de naam doet vermoeden zat alles mee op zaterdag 16 februari 2019. AV Sparta had als voorbereiding op de aankomende CPC een Snertloop georganiseerd voor alle Voorburgse loopgroepen.

Terwijl ’s-ochtends vroeg het hagelwitte rijp nog op de atletiekbaan lag, kwam - naarmate de dag vorderde – het zonnetje steeds dominanter in beeld. De temperatuur steeg en de in ruime mate aanwezige Spartanen toverden allen een gelukzalige glimlach op hun gezicht. Men had er zin an!

IMG_6958
IMG_0239_small

 
De groepen splitsten zich en bereidden zich voor op een 5, 8, 12 of 18 km. De meest fanatieke atleten waren reeds om 08:00 uur van start gegaan om – naast de nog te lopen snertloop - nog wat extra trainingskilometers te maken voor hun einddoel, de marathon (Rotterdam of Londen).
 
Terwijl de overige lopers om klokslag 09:00 uur startten met hun trainingsloopjes,  werden in de kantine door Vera Sijbrandij en Henk Prins voorbereidingen getroffen voor de inwendige mens.
 
De atleten die voor de 18 km gingen werden begeleid door fotograaf Joost Groot Kormelink, die daarnaast, in een houten plateau achter op zijn fiets, de bidons van menig atleet vervoerde.
 

IMG_0240_small

Bijna iedereen liep zijn/haar loopje in een relaxt tempo en kon na te zijn gefinisht aan de bak……..erwtensoep wel te verstaan. Tja, snert bij een buitentemperatuur van een graad of 14 verzin je natuurlijk normaliter niet, maar gezien de gretige inname van de groene lekkernij leek het er op dat men er wel vrede mee had.

IMG_6969
IMG_6971

 
Vrede had men gelukkig ook met de gelopen afstanden, die net wat langer waren dan vooraf was aangegeven. Allemaal extra’s op een fantastische sportieve dag.

Gerelateerde content