AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2019 / Nationale D-Spelen / Verslag

Angelo de Nooijer pakt dubbel goud op D-Spelen

Angelo de Nooijer heeft zondag op de D-Spelen een dubbelslag geslagen: hij won goud op de 150 meter en bij het verspringen. Bryan Duff won brons op de 80 meter en het kogelstoten.

Angelo had in het Olympisch Stadion ongeveer een uur nodig om de 150 meter en het verspringen bij de Jongens D2 te winnen. Hij plaatste zich op de lange sprint met een schitterende tijd (18,19 seconden) voor de finale en slechts enkele minuten later volgde zijn eerste explosie in de verspringbak: 5,39 meter. Dat betekende een persoonlijk record en opmerkelijk genoeg tevens zijn minst verre jump van de dag. Daarna volgden 5,58 en zijn beste: 5,64 meter, slechts drie centimeter verwijderd van het clubrecord van Clement Lobela uit 2003. Angelo sloot zijn serie af met 5,51 meter en vertrok naar de finale van de 150 meter, in de wetenschap dat de concurrentie zeer waarschijnlijk zijn afstand niet kon overtreffen. Dat lukte Joshua Revierre met een alles-of-niets-poging bijna, maar hij moest met 5,53 genoegen nemen met het zilver.

Met het verspring-goud in de achterzak trok Angelo in de finale van de 150 meter nog eenmaal flink door. Al voor het uitkomen van de bocht had hij alle andere finalisten achter zich gelaten. De klok stond stil op 18,29 seconden, wederom een verbluffende tijd. In minder dan een uur waren twee machtige sprints en vier reuzensprongen in de verspringbak genoeg voor een indrukwekkende gouden dubbelslag.

Bryan Duff pakte dubbel brons bij de Jongens D2 door bij het kogelstoten en op de 80 meter als derde te eindigen. De beste stoot was 11,37 meter. De laatste poging in de finale leek Bryans greep naar het goud te worden, maar helaas belandde de kogel net naast de sector. In de finale van de sprint had hij als gebruikelijk een bliksemstart, die hij halverwege de race moest prijsgeven. Op karakter vocht Bryan zich naar de streep, die hij slechts 0,01 seconden eerder bereikt dan de nummer vier.

Andere opvallende prestaties waren de finaleplaats van Beni Bankazi Mbuangi op de 80 meter horden na een sterke inhaalrace in de voorronde, de vijfde plaats van Dominique Tongambou Bouene bij het hoogspringen met een mooi pr van 1,40 meter en de vijfde plaats van Constantijn Klomp op de 1000 meter hindernis.

De Sparta-meisjes verging het minder goed. De beste prestatie werd geleverd door Johanna Burchett. Ze werd bij het discuswerpen voor Meisjes D1 zesde, met een fraai pr van 22,04 meter.